Jongsocialisten voeren actie: #PasOpVoorMij

jongsocialisten Groepsfoto Bijloke

Zottegem, 23/04/2017, persbericht:  Met het initiatief #PasOpVoorMij, voeren de Jongsocialisten actie voor een fietsvriendelijker Zottegem. Deze week verzamelden zij een aantal flashy fietsen met het opschrift “Pas op voor mij”, en gingen die gaan plaatsen aan het station, het rondpuntje aan de Bijloke, De Meerlaan, De Langestraat en de Tweekerkenstraat. Op deze manier willen zij autobestuurders sensibiliseren om meer rekening te houden met de zwakke weggebruiker en de verkeersproblematiek in Zottegem op de kaart zetten.  

jongsocialisten Fiets Bijloke(brugje)

Voorzitter Louie Van Rijsselberge: “ Laatst deden we via facebook een kleine rondvraag over de huidige verkeerssituatie in onze stad, waarop er binnen de paar uur meer dan 100 reacties kwamen. De Zottegemse burgers zitten blijkbaar met heel wat frustraties rond mobiliteit en uit de enquete kwam naar voor dat de auto koning in onze stad is.”
“Weinig ouders gaven aan hun kind nog naar school te durven sturen met de fiets, naar zowel de scholen in het centrum als in de deelgemeenten.

In het algemeen kwam er naar voor dat het stadscentrum geen veilige plek is om door te fietsen. Dit wijt men aan tal van gevaarlijke kruispunten zoals op de Meerlaan, de Laurens De Metsstraat en het ontbreken van een degelijk fietspad op de Langestraat en de Tweekerkenstraat. Hierdoor wordt er veel sneller voor de auto gekozen uit veiligheidsredenen, wat dan weer resulteert in drukke ochtendspitsen aan de scholen en nog gevaarlijkere situaties voor degene die wel met de fiets komen. Ook op het stationsplein ontstaan gevaarlijke situaties voor voetgangers en fietsers, door de onduidelijke aanlijning van de straat en voetgangerszone.”

jongsocialisten Fiets langestraat

“Door opvallende fietsen op enkele gevaarlijke plekken in Zottegem te plaatsen, hopen we dat voorbijrijdende auto’s toch dat tikkeltje bewuster worden hoe gevaarlijk het soms is voor de zwakke weggebruiker. Daarnaast is het natuurlijk aan het stadsbestuur om iets te doen met de input van de bewoners, die duidelijk vragende partij zijn voor een fietsvriendelijker Zottegem.”

jongsocialisten Fiets Tweekerkenstraat (Kerk Erwetegem-

“Wij vragen dus ook graag aan de schepen van verkeer en mobiliteit om in dialoog te gaan met de Zottegemse inwoners en op die manier gevaarlijke situaties gaan op te sporen en aan te pakken. Als Dorp van de Ronde en Poort van de Vlaamse Ardennen zijn we het aan onze stand verplicht in te zetten op een fietsvriendelijk Zottegem.”

jongsocialisten Fiets WurmendriesHiermee verwante berichten :

zottegemse-schepen-peter-vansintjan-liet-de-afgelopen-5-jaar-voor-1-miljoen-euro-in-fietspaden-investeren

het-rommelt-in-zottegem-fractieleider-matthias-diependaele-geeft-een-schot-voor-de-boeg