Het rommelt in Zottegem. Fractieleider Matthias Diependaele geeft een schot voor de boeg. Mogen jongeren nog dartele veulens zijn?

jongsocialisten Fiets Tweekerkenstraat (Kerk Erwetegem-

Zottegem, 25/04/2017, redactioneel: Mogen jongeren nog dartel als veulens zijn of is er m éér aan de hand? Naar aanleiding van  het bericht van de Zottegemse  Jongsocialisten, die de fietsonveiligheid van hun stad aankaarten met fluo groene fietsen, kruipt een verontwaardigde oppositieleider (NV-A-Zap) in de pen. Hij vindt dat jongeren vergeten dat hun partij mee het beleid van de stad voert. Spreken die jongeren voor hun beurt of zijn gevestigde  politici vergeten wat het is om jong te zijn èn mee te willen wegen op het leven in de stad? De verantwoordelijke schepen Vansintjan (CD&V) gaf in een reactie (artikel in De Beiaard) al aan wat er wèl wordt gedaan, en dat is niet min. Maar is het genoeg? Kan m éér? Met dit laatste persbericht komt de oppositie aan het woord.  

Persbericht van NV-A fractieleider Diependaele:

Actie Jongsocialisten: “Groot gelijk, maar politiek onder de gordel”

N-VA-ZAP neemt in de media akte van de #PasOpVoorMij—actie van de Jongsocialisten voor meer fietsveiligheid in Zottegem. Fractieleider Matthias Diependaele deelt de analyse van de Jongsocialisten, maar viel van zijn stoel over de politieke stijl. “Een ongemeen harde uithaal naar coalitiepartner CD&V”, zegt Diependaele.

Met hun actie wilden de Jongsocialisten aantonen dat Zottegem geen veilige stad is om door te fietsen. Een analyse die N-VA-ZAP ook al eerder maakte en al meermaals ter sprake bracht in de gemeenteraad. “Er is inderdaad nog veel werk aan de winkel. Er is ook geen rondvraag nodig om dat te weten te komen”, zegt Matthias Diependaele.

De Jongsocialisten schijnen wel vergeten te zijn dat hun moederpartij deel uitmaakt van het Zottegems schepencollege. Het was voor mobiliteitsschepen Peter Vansintjan (CD&V) allicht dan ook verschieten toen hij de krant opensloeg. Hij haastte zich dan ook om in een omstandig bericht aan te tonen dat er de er nog nooit “zoveel geïnvesteerd werd in Zottegem om de veiligheid van de fietsers te verhogen dan de afgelopen vijf jaar”.

Het is ongezien dat een partij die zelf in de meerderheid zit op dergelijke manier uithaalt naar haar coalitiepartner, enkel en alleen met de intentie om deze te raken. Anders hadden de socialisten hun gewicht in het schepencollege wel gebruikt om tot een bijsturing van het beleid te komen. Nu is de inhoudelijke terechte actie niet meer dan een plat politiek spel. Daar wordt niemand, en zeker niet de fietsende Zottegemnaar, beter van”, besluit Diependaele.

N-VA-ZAP zal dit dan ook ter bespreking aankaarten op de volgende gemeenteraad.

N-VA_VP_Matthias Diependaele_jpeg (6).jpg