Doelpuntenkermis in Halle: K.SK. Halle-K.OLSA Brakel 2-6

achachbar olsa.JPG

Brakel, 25/04/2017 – De thuisploeg speelde de laatste thuiswedstrijd in hun bestaan want volgend seizoen fusioneert Halle met buur Pepingen, het werd niet echt een geslaagd afscheidsfeest.  Nog voor het kwartier werd de score geopend toen een afgeweken schot van Haezebroeck bij Delie belandde die de mogelijkheid niet liet liggen en de 0-1 op het bord schoot. Goed twee minuten later was het alweer bingo toen De Lange de bal in één tijd op de slof nam en met een mooie boogbal over thuisdoelman Pauwels de score verdubbelde. 0-2 na 15’. De Brakelse honger was nog niet gestild. (Foto: Achahbar scoort twee keer)

halle olsa delie DSC_0571.JPG

Delie pakte uit met een sublieme doorsteekpass richting Cremers die de uitgekomen doelman Pauwels omspeelde en de 0-3 binnenschoof. Op halfuur staken de Pajotters dan toch eens de neus aan het venster. Een eerste schot van Buscema was te zwak om Otte te verontrusten, en ook diens tweede poging werd door de Brakelse doelman onschadelijk gemaakt. In de slotminuten van de eerste speelhelft knalde Cremers nog tegen de vuisten van Pauwels.

Tijdens de rust bleef bij OLSA Kaj Knipping in de kleedkamer, Davies kwam in. Ook in de tweede helft dicteerde Brakel de wet. Achahbar zette voor vanop links, Cremers kapte in de grote rechthoek zijn tegenstrever uit en dropte de bal in de verste hoek tegen de netten. 0-4 na 51’. Enkele minuten later kreeg Halle een vrije trap. Otte ranselde de pegel van Lovenweent uit zijn doel, de bal viel voor de voeten van Buscema die de bal in de zestien dropte waar Phiri in één tijd de eerredder scoorde. 1-4 na 53’.

halle olsa DSC_0554.JPG

De bezoekers stelden onmiddellijk orde op zaken. Cremers schilderde vanop rechts de bal perfect op het hoofd van Achahbar die voor de 1-5 tekende. Bij OLSA kwam Schelstraete in voor De Coene. Cremers rolde nog maar eens de flank op, De Lange zag zijn schot echter afgeblokt. Ook Moreels viel nog in, De Lange ging gaan rusten. De thuisploeg kon nog milderen tot 2-5 toen Buscema een voorzet van Van Ophalvens met het hoofd in doel verlengde. Achahbar werd door de even voordien ingevallen Dailly foutief onderuit gehaald en de bal ging op de stip, Achahbar zelf legde de 2-6 eindstand vast.