Vernietigende klim in de Vlaamse Ardennen,… met de allerzwaarste machines

Vlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4795.jpg

Vlaamse Ardennen, 25/04/2017: Flandriens  weten wat het is om de hellingen van de Vlaamse Ardennen te beklimmen. Maar er zijn ook mannen die zonder hun benen in te vetten de  allerstoerste machines de steile hellingen op krijgen. Niet voor broekschijters! Klaar?  

Vlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4772

We hebben het over het gilde der wegenwerkers. In de rest van Vlaanderen leven die een relatief horizontaal bestaan. In de  Vlaamse Ardennen moeten ze hun stoerste mannen uitsturen om de machines veilig over de hellingen te krijgen. Een fotoreportage om bij te duizelen. Snoer  je bretellen aan en hou de adem in…

Vlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4763

InkedVlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4797_LI

InkedVlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4800_LI

InkedVlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4816_LI

InkedVlaamse ardennen wegenwerken IMG_4839_LI

Inkedvlaamse ardennen wegenwerken IMG_4843_LI

Binnen enkele dagen is de schade aan de toplaag hersteld.

En dit zijn ze: de mannen die met de gevaartes rijden. Een dag eerder  kwamen dezelfde kerels  de borden plaatsen en gaven uitleg aan wie met vragen zat. Zo kan het dus ook! Bedankt, Erik en compagnie,… de groeten aan Vicky.

Vlaamse Ardennen asfaltwerken - IMG_4833

(SjK)