Voor onze jeugd: De Beiaard? Dat is vette Rock & Roll!

https://youtu.be/8g8igtje0BM

Vlaamse Ardennen, 25/04/2017 – Lees https://www.nuus.be/category/topic-muziek/ en ontdek meer muziek op de digitale versie van De Beiaard. Sinds het recente ontstaan van de online krant verschenen h éél wat artikels en reportages. Hier een overzicht in Rock & Roll

Het begon met Zottegemse rapper (Mayah, Paradijs of Hel) die de de Bevegemse vijvers ooit al deed ontploffen met zijn collectief.

Dan braken de Oudenaardse rockers Rhea het kot af. Bakken attitude,… en ze kunnen spelen. Twee leden van deze band hebben hun wortels in de stad van Adriaan.

Oudenaardese rockers breken het kot af

Lokaal geweld (interview!) ‘De Platte Choco’s‘, wereldberoemd in Zottegem, mocht niet ontbreken met hun nieuwe CD, ‘Allij nog ientje’. Lady Gaga vond haar Vlaamse nachtegaal in Alexia. En in de Platte Batterij chargeren ze met Hollandse blues van The Veldman Brothers.

1-dsc_2836

In Zwalm kwamen de Doors terug te leven met Dollarqueen, knalde Mr. V’s Bluesband de deuren uit hun hengsels en Hellekapelle verwelkomde Stijn Vandewijn. In Brakel namen ze afscheid van de drumster van Plugged-in.  En Shaggy Dog kwam zijn kunsten vertonen in de Foyer van Zottegem.

rock zottegem 2016 team

Natuurlijk hadden we ook meerdere keren aandacht voor Rock Zottegem. We brachten zelfs een interview met het gezicht van dat mega festival, Kurt De Loor. En wist je dat Het Zesde Metaal naar Rock Zottegem komt,… en nog veel meer. … lees meer!

Je moet zekers eens kijken en luisteren naar de clip van de fusion-jazz optredens van de Academie uit Zottegem om te begrijpen waarom je ouders zo’n zotte dozen zijn. En als het internationaal mag zijn bekijk je de video’s en de foto’s van het optreden van Brain / Child.

ciasecxwgaatfya

In de Vlaamse Ardennen kunnen we natuurlijk niet voorbij Jean Blaute, de godfather van de bananen. Zonder zwans: deze klepper is 65 geworden, maar hij blijft een voorbeeld voor het jonge grut.


In Gavere bracht ‘Collective Memories’ het legendarische collectief ‘Crosby, Stills, Nash (en vaak ook) Young‘ weer tot leven. (fotoverslag en reportage) Ken je die ouwe rockers niet? Duik dan je (o-)pa zijn platenkast, snotneus. Een gat in je cultuur en een pak voor je broek! Voor straf: naar de video hierboven kijken (teach your children well). 

Voor de jonkies was er de vermelding van het optreden van ons moeders mooiste Lady Linn en haar Magnificent Seven. Maar eigenlijk noemt ze gewoon Lien de Greef.

13584837_10153588918657541_809523428608506682_o

En dan is er het verslag over Channel Zero. Misschien steekt dat ook in je pa zijn platenkast, maar koop dan toch gewoon de cd, of stream die vette muziek.

dyscordia-img_4301

Oudenaarde brengt het zwaarste metaal, met de absoluut vette band, (volledig interview en reportage) Dyscordia, die met gans hun ‘army’ afzakten naar de flank van Sotto zijn berg. Hier leer je alles over grunt en metal samenzang. Yep,… ze hebben al 4 cd’s uit en je hebt er nog nooit van gehoord? Shame on you!

17919052_10211689937179989_2092856574_n1

Toe nog ééntje,… dan kiezen we voor het nieuwe album van de geboren Brakelse rocker, Dirk JJ Buydens, No Pecking Order.

En? Is De Beiaard voldoende Rock & Roll?

Nog niet genoeg?, Wil je meer? (rock, klassiek, koorgezang enz…) Lees https://www.nuus.be/category/topic-muziek/