Schrijfster en 11- jarige zoon debuteren met spannend kinderboek over het ontstaan van verkeersborden

Boekpresentatie De bijzondere uitvinding van Boris Bord2

Scheldewindeke, 26/04/2017 –  Afgelopen zondag werd het boek “De bijzondere uitvinding van Boris Bord” voorgesteld in de limonadefabriek van de Ginstbronnen te Scheldewindeke. Het boek is in meerdere opzichten een primeur: dit is het allereerste fictie-kinderboek over het ontstaan van verkeersborden en het is tevens het debuut voor de schrijfster (Nathalie Stroobant) én haar 11-jarige zoon (Max-Emile Platteeuw) uit wiens iPad de tekeningen tevoorschijn kwamen.  

Cover De bijzondere uitvinding van Boris Bord

De absolute VIP’s waren de kinderen van het derde leerjaar van de Leefschool in Oosterzele die als testpubliek voor het manuscript fungeerden. Een podium bekleed met portretten uit de oude doos, kleurrijke tekeningen, een statige koningin, limonadebubbels in de buik, maar vooral de ruim 150 aanwezigen maakten een echt feest van deze sfeervolle en kindvriendelijke boekpresentatie.

Het spannende en grappige verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar speelt zich af in 1928. Zelfs toen waren er reeds mobiliteitsperikelen. De burgemeester van het dorp worstelt met een parkeerprobleem en schrijft hiervoor een wedstrijd uit. De zonderlinge uitvinder Boris Bord helpt hem in het geniep. Maar op een dag loopt het helemaal fout. Wat de speelse weeskinderen en hun goesting in limonade hiermee te maken hebben en of de stinkvijver echt zoveel stinkt als zijn naam laat vermoeden, ontdekt u in het boek.

Boekpresentatie De bijzondere uitvinding van Boris Bord1

E én ding staat vast: na het lezen van dit boek zullen verkeersborden nooit meer hetzelfde zijn.

Meer info en bestellen van het boek kan via www.nathaliestroobant.be of www.boekgoesting.be

Prijs: 12.95, ISBN 9789082671605

Contactgegevens:

Nathalie Stroobant

Nathalie.Stroobant@hotmail.com