Zwerfvuil, een vieze bedoening: St.-Lievens-Houten, Ilva, Huize Van der Schueren en Allgro slaan de handen in elkaar.

De Jupiller brigade 1 - sluikstorten

Sint-LievensHoutem, 26/04/2017 – Op donderdag 27 april 2017 komen ongeveer een 160-tal zwerfvuilbestrijders om 14.30 uur samen op het binnenplein van CC De Fabriek om met z’n allen aandacht te vragen voor het groeiend zwerfvuilprobleem. De pers wordt hartelijk uitgenodigd om deze actie mee op de voorgrond te brengen.  Allgro schenkt elke deelnemer een gezond stuk fruit.  

ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu, organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem op donderdag 27 april 2017 deze zwerfvuilactie. Verschillende lagere scholen uit de gemeente nemen deel. Huize Van der Schueren die wekelijks het zwerfvuil bestrijdt in de gemeente, neemt ook deel. ILvA zorgt voor de ophaling en verwerking van het verzamelde zwerfvuil en stelt aan de scholen en bewoners van Huize Van der Schueren speciale vuilniszakken ter beschikking, samen met handschoenen, afvalgrijpertjes en fluohesjes met het logo van het door OVAM en FOST Plus gesteunde project ‘mooimakers.be’.

Laten we samen het zwerfvuil uit onze gemeente bannen!

Met vriendelijke groeten

Kirsten De Sutter

Stafmedewerker personeel, communicatie & interne controle