12-jarige Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (interview)

DDL balegem Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (1)

30/04/2017, Balegem –  Nathalie Stroobant uit Balegem is een bezige bij. Reeds als kind zette ze haar eerste schrijfsels op papier. Ze heeft een eigen blog en schudt ‘schrijfsels’ uit haar mouw. Nadien behaalde ze haar lerarendiploma en reisde de wereld rond. Maar die ene droom, die ze had als tienjarige, bleef ergens diep vanbinnen sluimeren: boeken schrijven. Met ‘De Bijzondere uitvinding van Boris Bord’ zet ze nu haar eerste stappen als auteur. (DDL)  

DDL balegem Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (4)

Nathalie Stroobant, schrijfster uit Balegem stelde afgelopen zondag in de Ginstbronnen haar eerste kinderboek voor, voor maar liefst voor 150 fans: “De bijzondere uitvinding van Boris Bord”. Het verhaal speelt zich af in 1928. De burgemeester zoekt een oplossing voor een nijpend verkeersprobleem. Een zonderlinge uitvinder helpt hem in het geniep. Tot het op een dag helemaal fout loopt. Maar wat hebben die speelse weeskinderen hiermee te maken? En stinkt de vijver echt zo erg als iedereen gelooft?

Op haar zolder kamer, schreef Nathalie een spannend en humoristisch verhaal over het ontstaan van verkeersborden, over vriendschap, én over beroemd willen worden. “WERELD beroemd”.

DDL balegem Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (5)

Hoe ben je ertoe gekomen om dit boek te schrijven?

Als schrijver ga je niet op zoek naar een thema of een onderwerp. Dat overvalt je. Als mama van drie kinderen vind ik veilig verkeer sowieso een belangrijk thema en ik wou een boek schrijven dat op een ludieke manier kinderen prikkelt. Als ze dit boek gelezen hebben, zullen verkeersborden nooit meer hetzelfde zijn.

DDL balegem Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (1)

Hoe is dit boek tot stand gekomen?

Ik heb mijn manuscript gedurende 6 weken mogen voorlezen in een enthousiast derde leerjaar op de Leefschool in Oosterzele. Een heerlijke en eerlijke tijd. Zo kon ik aan den lijve ondervinden of mijn zinnen niet te lang of te kort waren. Of ze het spannend vonden. Of ze lachten met de grapjes, enz. Ze mochten zelf ook een einde verzinnen, maar gelukkig was er niemand die het echte einde raadde.

DDL balegem Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (2)

Heb jij ook de tekeningen gemaakt?

Neen, helemaal niet. Ik moest gelukkig niet lang op zoek gaan naar een illustrator. Hij woont namelijk op hetzelfde adres! Max-Emile, mijn zoon van 12, maakte de tekeningen via een programma op de iPad, gewoon met zijn linke wijsvinger. De cover was wel met potlood en papier. Ik ben erg fier op hem.

Schrijf je al lang?

Sinds een paar jaar ben ik radicaal veranderd van job en statuut. Ik besloot toen mijn droom om ooit een fictie-boek te schrijven niet uit te stellen tot mijn pensioen. Ik kreeg de smaak zo te pakken dat ik mijn eigen organisatie “BoekGoesting” uit de grond stampte. Jong en oud meer zin doen krijgen in lezen en schrijven werd mijn nieuw ambitieus en creatief plan. Ik geef ondertussen schrijfworkshops en Roald Dahlworkshops in bibs, scholen en jeugdorganisaties. En natuurlijk werk ik ook verder aan andere manuscripten. En broed ik op nog een paar nieuwe projecten….

DDL balegem Max-Emile illustreert boek van mama, Nathalie Stroobant (3)

Meer weten over Boris Bord en zijn bijzondere uitvinding? Wil je graag het boek bestellen?  Het kan ook via de bib in scheldewindeke

www.nathaliestroobant.be

www.boekgoesting.be

(DDL)