Culinair: Audenaerde Petre Devos

Audenaerde Petre Devos bier Audenaarde banner

Brakel, 01/05/2017 – Een gouden regel voor een gelukkig leven = vertrouwen hebben in de keuze van de caf ébaas: “Waard, schenk me eens iets authentieks. Liefst wat troebel, bruin of amberkleurig, met veel hop en een goeie afdronk.”

En dit was het resultaat. Een bierke uit Oudenaarde, met veel hop, om in te bijten. Het heeft wat van de originele oude stadsbieren zoals die in de zeventiger jaren van vorige eeuw hier en daar nog werden geschonken, maar minder bitter, zodat er geen klontje suiker bij moet. Weet u nog, met een stamper. (SjK)

Audenaerde Petre Devos bier Audenaarde

Dit bierke streelt en zalft en gaat binnen als zoetekoek. Neen, het  is niks voor pilsdrinkers (niks mis mee) maar voor mensen die bier savoureren, degusteren,… zoals een goeie wijn. Zelf zou ik dit bierke durven serveren met potjesvlees of een goeie belegde boterham met kipkap. Ik liet me er voor de gelegenheid (specialiteit van het huis) een ‘kaiserschmarrn’ bij serveren, want de zoetekoek was op. Dat bleek  ook een perfecte match.

Online vond ik volgend adres:  http://www.petredevos.com

Heeft u ook een opvallende  culinaire streekspecialiteit ontdekt? Laat het ons weten, maak enkele foto’s en schrijf er een verhaal bij.

De volgende uitleg kreeg ik van de waard te lezen (fotoscan):

audenaerde petre de vos.jpg

Sjarel Klak

X