PK Atletiek: Oosterzelenaar Joris De Clercq viert comeback met titel op 100m

33333

Oosterzele, 01/05/2017:  Op de provinciale kampioenschappen vorig weekend maakte Joris De Clercq zijn rentree in de atletiek. Hij had deze sport gestaakt toen hij eind 2015 zijn universitaire studies startte.

Toen echter begin maart zijn voetbalschoenen aan de haak werden gehangen werden de spikes terug boven gehaald en hernam hij de trainingen bij Vlierzele Sportief. Daar hij ook op het voetbalveld regelmatig een sprint trok was zijn snelheid niet weg, maar aan de techniek moest intensief worden geschaafd, vooral dan de starttechniek.

Met succes bleek zaterdag in Gentbrugge. Traditioneel was 200m zijn sterkste nummer, zaterdag was het de 100m. In het begin van de namiddag won hij zijn reeks in 11,35”, meteen de beste tijd van het lot waardoor hij in de gunstige baan 4 mocht starten in de finale. Uit de startblokken komen is nog steeds een probleem, als laatste weg, maar eens op dreef piekt de snelheidsmeter hoger dan bij de concurrentie. Op de streep klokte hij af in 11,12” net een zucht, zijnde 1/100” sneller dan zijn dichtste belager en een nieuw persoonlijk record. Vreugde alom bij de Oosterzeelse sprinter en zijn entourage. Dadelijk een gouden plak bij een wederoptreden nar 2 jaar inactiviteit dat kan tellen.

222

In de vooravond was er nog de 200m, terug een mindere start, maar hier raakte het gat niet meer dicht, de 2 wedstrijden over 100m eerder op de dag eisten hun tol en hij moest vrede nemen met een zesde plaats in 22,89”.

Blijven trainen is het motto en vooral aan de starttechniek schaven om dan deze zomer nog scherpere tijden te open. (GD, foto’s  Johnny De Ceulaerde)