Ronde Tafel van Wetteren haalt 35.000 euro op

8C496C2E-5056-991B-C7F28AEA703A5FB2De Wetteren, 03/05/2017: De Ronde Tafel van Wetteren is er vorige week zaterdag in geslaagd om €35.000,00 op te halen die integraal zullen worden doorgestort naar Habbekrats. Het budget zal gebruikt worden voor de inrichting van de nieuwe gebouwen van Habbekrats in Wetteren. (PDV)

Ronde Tafel?

De Ronde Tafel Wetteren is een vereniging van een 20-tal ge ëngageerde jongemannen, die deel uitmaakt van de Ronde Tafel Belgi ë. 2 keer per maand vergaderen ze bij een lekkere maaltijd en organiseren vele activiteiten, zowel binnen als buiten hun club. Op www.rt95.be vind je meer info over hun werking.

Habbekrats?

Habbekrats is een kleurrijke jeugdorganisatie die zich overal in het land inzet voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar, op zoek naar warmte, vriendschap, avontuur en hulp. Habbekrats zegt dat  jeugd goed bezig is en meent dat ook. Als bewijs heeft Habbekrats elf warme huizen ingericht waar in totaal 2500 jongeren per jaar elkaar ontmoeten. Habbekrats moest in 2016 noodgedwongen verhuizen naar een nieuw pand ‘De Loft’.

Sandwich? 35.000 euro??

De Wetterse serviceclub nam hiervoor deel aan het ‘Sandwich-project’, een jaarlijkse wedstrijd onder de Belgische Ronde Tafels en heeft deze uiteindelijk ook met glans gewonnen.

Het Sandwichproject dankt zijn naam aan het feit dat alle 96 Ronde Tafels zich engageren om 1 keer per jaar hun vergadering niet op restaurant  te laten doorgaan, maar kiezen om sandwiches te eten tijdens de vergadering. Het uitgespaarde budget van het restaurantbezoek wordt dan door elk van de 96 Ronde Tafels doorgestort naar het nationale bestuur. Hierdoor is er jaarlijks een budget van ongeveer €35.000,00 voor het winnende project.

‘Aangezien het Sandwich-project een democratisch gebeuren is, hebben we de voorbije maanden veel tijd en energie gestoken om elke Belgische Ronde Tafel te gaan bezoeken om hen persoonlijk te overtuigen om op het Habbekrats project te stemmen. Dat was een huzarenwerk dat nog maar zelden gezien is onder de Ronde Tafels. Het kwam er dus op neer dat we de voorbije maanden direct na het werk soms 500km per avond hebben gereden om de meest afgelegen clubs te gaan bezoeken.’ zegt Pieter Van Den Berghe. ‘We schatten dat we hiervoor in totaal al snel 10.000 kilometer hebben gereden’.

‘Het was een fantastisch project waar we als club ongelooflijk veel plezier aan hebben gehad en waar we nog lang van zullen nagenieten, het heeft ons wat energie gekost, maar de voldoening was dan ook zeer groot. We werken al jaren samen met Habbekrats dus we weten maar al te goed waar we het voor doen.’ aldus voorzitter Vadim Blancquaert.

Het succes van deze campagne is ongetwijfeld te danken aan de goede sfeer die aanwezig is in de Ronde Tafel van Wetteren, maar ze bleken ook te beschikken over een geheim wapen.

‘Het klopt dat we bepaalde clubs simpelweg hebben omgekocht door bij ons bezoek een fles Delirium Tremens mee te nemen. Dat was enerzijds omdat we fier zijn op dit streekproduct, maar ook omdat de familie achter de brouwerij Huyghe zich ook persoonlijk inzet voor sociale projecten zoals Habbekrats’.   Aldus Matthieu Lecompte.