Archieffoto

Absurde situatie aan station in Zottegem

ZOTTEGEM Stationsplein

Zottegem, 04/05/2017: Gisteren bracht hln het verhaal van een meisje wiens fiets aan het station van Zottegem werd gestolen. De fietsenstalling wordt bewaakt door camera’s, maar van de politie kreeg ze te horen dat het de beelden van de diefstal niet zou opvragen bij de NMBS omdat deze niet per mail verstuurd kunnen worden en een agent ze  dus persoonlijk zou moeten gaan ophalen in Brussel. “Van de pot gerukt” ,vindt N-VA Zottegem, dat laat weten contact te hebben opgenomen met de federaal minister van Mobiliteit Francois Bellot om het probleem aan te kaarten. (PDV)


“Het is onvoorstelbaar dat in de 21ste eeuw er nog zo’n probleem wordt gemaakt van het digitaal doorsturen van camerabeelden”, aldus raadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger  Matthias Diependaele. “Deze vormen van criminaliteit —zoals een fietsdiefstal- zorgen voor een groot onveiligheidsgevoel. Om die reden moet hier kordaat tegen opgetreden worden.”

“Als dan nog eens alle hulpmiddelen aanwezig zijn om de dader snel te vatten is het onuitlegbaar dat men dit niet zou doen omdat de NMBS die beelden niet wil doorsturen. Dat die nog zouden moeten worden opgehaald met de wagen is helemaal van de pot gerukt.”

“Wij hebben dit al doorgegeven aan onze fractie in het federaal parlement om op te nemen met de minister van mobiliteit. Maar we zullen dit ook in de gemeenteraad ter sprake brengen opdat het stadsbestuur kan aandringen bij de NMBS om dergelijke absurde situatie in de toekomst niet meer toe te laten.”