Jeugdtheater Litoziekla brengt AliceAlice (Alice in Wonderland / Spiegelland)

AliceAlice Foto met titel.jpg

Leupegem, 05/05/2017, persbericht – Het is weer zover. Na maanden repeteren gaat de voorjaarsvoorstelling van Jeugdtheater Litoziekla*vzw op vrijdag 12 mei 2017 om 20u in première. Deze keer brengen we AliceAlice, een frisse en eigenzinnige bewerking van de moderne sprookjes Alice in Wonderland en Alice in Spiegelland van de Britse schrijver Lewis Carroll. De regie is in handen van Alice D’hondt en op het podium schitteren een dertigtal dolenthousiaste acteurs tussen de 10 en 19 jaar oud. Met deze voorstelling nodigen wij iedereen uit om met ons een avond lang af te dalen in een absurde wereld waarin alles wat hier ‘hier’ is, daar ‘daar’ is. Je kan er medelijden krijgen aan vijf euro per minuut en de voordeur is er eveneens een achterdeur.  

Maar wat wanneer de werkelijkheid de fantasie inhaalt? Of wat als er helemaal geen grens is tussen fictie en de realiteit? Net die dunne scheiding tussen wat echt is en wat niet wil regisseur Alice D’hondt onder de loep nemen in AliceAlice. De voorstelling kan zowel jong en oud bekoren, maar dat hoeft ook niet te verbazen, want niemand minder dan Virginia Woolf zei ooit over de klassiekers van Carroll: “Het zijn geen boeken voor kinderen; het zijn de enige boeken waarin we kinderen worden.”

De voorstellingen gaan door op vrijdag 12, 19 en 26 mei en op zaterdag 13, 20 en 27 mei telkens om 20u ’s avonds. Spelen doen we in het Schoolcomplex (Ronseweg 1) in Leupegem.

Tickets kunnen gereserveerd worden via de website www.reserveer.litoziekla.be. De ticketverloop loopt als een trein. Op het moment van schrijven zijn er al twee van de zes voorstellingen uitverkocht. Wie dus nog een ticket wil zal zich moeten haasten.