Zottegemnaar Tim Matthys: 300 eerste klasse matchen

Tim Matthys

Zottegem, 05/05/2017 — Tijdens het voorbije weekend gebeurde het voor de 300ste keer dat Tim Matthys in een eersteklassevoetbalmatch mee tussen de lijnen liep. Morgen zaterdag 6 mei, vóór aanvang van de thuiswedstrijd van KV Mechelen tegen Waasland-Beveren (aftrap om 18 uur), zal de Zottegemnaar daarom een passende hulde te beurt vallen. (CC)

Tim Matthys uit Zottegem-Strijpen kan als profvoetballer reeds op een verdienstelijke twaalfjarige loopbaan terugblikken, waarvan tien jaar in de eerste en twee jaar in de tweede klasse van het Belgische voetbal. Nadat hij eerst van z’n vijfde tot z’n negende bij RC Strijpen en daarna met SV Zottegem in de verdere jeugdreeksen had laten zien dat hij uit het betere voetbalhout gesneden is, werd hij al op z’n zestiende een vaste waarde in de eerste ploeg van geelblauw (toen in bevordering).

Op 20-jarige leeftijd, in het seizoen 2004 – 2005, debuteerde Tim Matthys met AA Gent in de hoogste voetbalklasse en bij die entree liet hij zich meteen opmerken met een hattrick. Het volgende speeljaar wisselde hij zijn Buffalo-truitje voor een shirt van Zulte-Waregem dat hij meehielp aan succes zowel op het nationale als op het Europese voetbaltoneel. Zo scoorde hij op 13 mei 2006 met een vrije trap net voor affluiten voor Zulte-Waregem de winninggoal in de bekerfinale tegen Moeskroen. In het seizoen 2006 – 2007 ontbolsterde Tim Matthys helemaal, tekende in de Uefacupcompetitie tegen Lokomotiv Moskou voor de goal waardoor Zulte-Waregem zich kon kwalificeren voor de groepsfase en in die groepsfase scoorde hij tegen Austria Wenen een hattrick.

Na drie en een half jaar Zulte-Waregem zette Tim Matthys net vóór de winterstop halverwege het seizoen 2008 – 2009 zijn krabbel onder een tijdelijk contract (voor zes maanden) bij de toenmalige Griekse neo-eersteklasser Panthrakikos. Hoewel hem later de kans geboden werd om een definitief contract te tekenen, hield hij dat buitenlands avontuur na een half jaar toch voor bekeken en keerde hij terug naar eigen land (hij tekende toen wel een ander contract door begin juni van dat jaar 2009 in het huwelijksbootje te stappen). Op sportief vlak moest Tim Matthys weliswaar (tijdelijk) een stapje terug zetten want daarop volgden twee seizoenen tweedeklassevoetbal: eerst met Lierse en het volgende seizoen met Bergen waarmee hij echter meteen via de eindronde naar de eerste klasse kon promoveren.

Na daarna nog drie speeljaren bij Bergen tekende Tim Matthys op 2 mei 2014 een vierjarig contract met KV Mechelen, waarbij hij nu dus het derde seizoen aan de slag is en waarmee hij vorig weekend zijn 300ste competitiematch in de hoogste klasse van ons nationaal voetbal speelde (zijn 250ste wedstrijd speelde hij begin december 2015, ook in het shirt van KV Mechelen dus). Bij deze gelegenheid zal hij nu zaterdag 6 mei vóór aanvang van de thuismatch tegen Waasland-Beveren (aftrap om 18 uur) even in de bloemetjes gezet worden. Eind dit jaar, op 23 december, wordt Tim Matthys 34 jaar maar eerst wordt hij in augustus ook nog een tweede keer papa. (C.C.)