Neos Oosterzele nodigt twee Conincksberen uit

neos oosterzele minard

Oosterzele, 05/052017 – Neos Oosterzele nodigt op donderdag 18 mei om 14 u in zaal De Rots in Scheldewindeke twee ‘Conincksberen’ uit om de geschiedenis van de Minard en Romain De Coninck te komen vertellen. Gun u zelf op donderdag 18 mei een aangename ‘Gentse’ namiddag met rasechte Gentenaars Claude Marissael en Monique De Block.

Vorig jaar stond Romain De Coninck een jaar lang in de verdiende belangstelling naar aanleiding van de herdenking van zijn 100 ste geboortejaar en 20 jaar overlijden . (R17)

neos logo

Claude Marissael en zijn echtgenote Monique De Bock, beiden voormalige ‘beren’ van Romain Deconinck, brengen in een historische uiteenzetting de evocatie ‘Romain en zijn Minard’. Claude heeft zich toegespitst op de geschiedenis van de schouwburg die gebouwd werd in 1847 door Louis Minard. Zijn vrouw Monique heeft het dan weer over Romain zelf. “De Minard” was zijn grote droom. Eerst deelde hij het podium met andere theatergezelschappen, maar nadien viel de producer weg en stond Romain alleen in zijn “Minard.”

Tijdens het tweede gedeelte spreekt zij over haar samenwerking met dit Gentse boegbeeld: wie was Romain ?, hoe was hij buiten zijn schouwburg ?, hoe was het om met hem samen te werken als regieassistent en actrice?, allemaal vragen waar een boeiend antwoord bij past. Na de voordracht tijd om na te praten bij koffie en gebak. Deelnemen kost 10 euro, Neos leden betalen acht euro. Tot een dag vooraf inschrijven enkel bij Christianne Gabri ël, 09 / 362 75 88, christiane.gabriel1@telenet.be.

Reporter 17