Wielrennen: Niels Lievens en Marco Smet provinciaal kampioen

Sprint 1 é jaars

Zondag, 07/05/2017 stond het Provinciaal Kampioenschap te Merelbeke op het programma, van de nieuwelingen 1ste- en 2de-jaars. (RS)

Niels Lievens Provinciaal Kampioen 1ste-jaars nieuwelingen

De eerste jaars verschenen met 61 deelnemers aan de start, ze kregen 63,300 kilometer onder de wielen geschoven. Vanaf ronde 3 krijgen we een eerste aanval van Obie Vidts, maar hij wordt snel weer gegrepen door een jagend peloton.

10 leiders 1 é jaars

Dan is het de beurt aan een renner of 10 met onder meer Jelle Declerck en Dylan Van Den Borre. Maar ook deze aanval gaat niet door, we krijgen een demarrage van Axandre Van Petegem zoon van……

Ondertussen wordt het peloton flink uitgedund. Axandre krijgt gezelschap van Ril Laureyns, maar op 2 ronden van het einde worden de leiders teruggegrepen.

Sprint 1 é jaars

 

In de laatste ronde probeert de man uit Brakel Dylan Van Den Borre nog uit de greep van het peloton te geraken maar in de afdaling wordt Dylan teruggegrepen. We krijgen een massa sprint.

sized_1-RUDY9458

Niels Lievens haalt het in de sprint voor Jens Vanden Heede en Jelle Declerck, de 4 é plaats is voor Dylan Van Den Borre die toch in goede doen blijkt te zijn.

Podium 1 é jaars

Uitslag:

1 Niels Lievens — 2 Jens Vanden Heede — 3 Jelle Declerck — 4 Dylan Van Den Borre — 5 Senne Van De Velde — 6 Ril Laureyns — 7 Jordy Van Parys — 8 Iljo Blansaer — 9 Obie Vidts — 10 Axandre Van Petegem.

Marco Smet snelste en Provinciaal Kampioen 2de-jaars nieuwelingen

De 2de jaars nieuwelingen stonden aan de start met 63 deelnemers, ze moesten 71,100 kilometer afleggen. Vanaf ronde 1 krijgen we 4 leiders: Glen Van Der Taelen, Milan Cosyns, Brent Beeckman en Ernst Van Daele en 1 achtervolger: Remi De Mey.

4 leiders 2 é jaars

De leiders lopen uit tot 40 seconden. Glen Van Der Taelen moet de 3 leiders laten gaan. Na 36 kilometer krijgen we een kopgroepje van 5: Jens Vermoote, Milan Cosyns, Brent Beeckman , Ernest Van Daele en Jorre Smet.

Peloton 2 éjaars

Maar de voorsprong blijft slinken, enkel Jorre Smet blijft over van de kopgroep na 63 kilometer word ook Jorre gegrepen. We krijgen een sprint. Marco De Smet rondt het ploegwerk af, voor  Sybren Van Houte en Tomas De Neve. (Rudy Schietecatte)

Sprint 2 é jaars

Uitslag:

1 Maco Smet — 2 Sybren Van Houte — 3 Tomas De Neve — 4 Brent Beeckman — 5 Josse Van Ransbeeck — 6 Thomas Martens — 7 Ricky De Geest — 8 Milan Cosyns — 9 Jens De Weirdt — 10 Thomas Vercauteren.

Podium 2 é jaars