Maand van de sportclub in Lierde

Pieter Verlinden Bronzen medaille Winnaae OS Londen 2012 Boccia

Lierde, 14/05/2017 – Mei is de maand van de sportclub. In Lierde zetten alle sportverenigingen de deuren open en donderdag was er een fietstocht met aansluitend verschillende sportinitiaties. (RS)

 

Sportland Vlaanderen kiest elke week een gemeente van de week, deze week was dat Lierde. Iets waar het terecht zeer fier op is. De organisatie van het gebeuren donderdad was in handen van  de Sportraad en de Sportdienst. Het was  Lucretia De Gelas die het initiatief nam om een fietstocht met aankomst in de sporthal te organiseren. De route werd uitgestippeld door de Moedige Wielrijders.

In de sporthal konden de deelnemers kennis maken met allerlei sporten én sportverenigingen zoals Sporting Sint-Jan Hemelveerdegem (volleybal), San Siro Boys Deftinge (minivoetbal), of Love 2 Dance (dansen). Ook Lierdenaar Pieter Verlinden toonde zijn sport, boccia, waarin hij in 2012 brons behaalde op de olympische spelen in  Londen.

Schietecatte Rudy