OLSA Brakel ronde verder na penalty shoot-out

Brakel, 14/05/2017 –  De studieronde duurde een kwartier. De eerste dreiging kwam van de bezoekers toen Convents van tegen de achterlijn teruglegde voor Bennassar maar doelman Otte kwam gepast tussenbeide. Halfweg de eerste speelhelft een eerst mogelijkheid voor de thuisploeg. (Reporter 18)

Een verre inworp van Davies bereikte Achahbar die met een halve omhaal uitpakte, Moreels was goed gevolgd maar zag zijn kopbal over gaan. Een paar minuten later diende de ref de wedstrijd even stil te leggen, een bezoekende rookbom belemmerde het zich van doelman Otte. Toen de wedstrijd opnieuw op gang werd gefloten kwamen de bezoekers dicht bij de opener, op aangeven van Willems besloot Vanwelkenhuyse in het zijnet. Het spel bleef goed heen en weer gaan, na een inworp van Lambrecht zag Haezebroeck tot tweemaal toe zijn schot afgeblokt. Op het halfuur pakte bezoeker Vanwelkenhuyse uit met een geplaats schot, de bal vloog echter net naast de kruising. Enkel minuten later zag Moutawakil zijn schot net voor de doellijn gekeerd. En in de slotfase kwam OLSA erg goed weg toen Convents alleen op Otte afging, hij omspeelde de doelman maar trapte de bal pal tegen de staander.

Onmiddellijk na de pauze zag Achahbar zijn schot afgeblokt, en een schot van De Lange werd door doelman Ghijsens gestopt. De thuisploeg speelde collectief sterk, Tessenderlo onderging het gebeuren. Op een voorzet van Moreels zag Achahbar zijn poging maar net naast gaan. Na goed een uur kopte Desire een hoekschop centimeters naast. Met nog een kwartier te spelen kregen de bezoekers een vrije trap toegekend. Otte kon de knal van Moutawakil keren, Vanwelkenhuyse scoorde de rebound vanuit buitenspelpositie. De lijnrechter hield de vlag omhoog, maar na lang discussi ëren keurde de ref het doelpunt onbegrijpelijk goed. 0-1 na 75’. Trainer Huysveld greep in en gooide Delie in de strijd. Wat later kwam ook Kaj Knipping in. Die stond maar pas op het terrein toen hij in één tijd de bal op de slof nam en staalhard de 1-1 tegen de netten joeg. Een paar minuten later zag de thuisploeg het harde werk beloond. Delie nam knap een voorzet van Kaj Knipping aan en scoorde de 2-1. In de allerlaatste minuut ging Vanwelkenhuyse heel gemakkelijk neer in de zestien, Van Oudenhove liet het cadeau niet liggen en maakte de 2-2 vanop de stip, we kregen verlengingen.

In die verlengingen bleef de thuisploeg de baas. Op voorzet van Davies legde Delie terug voor De Coene die in de handen van Ghijsens besloot. Bezoeker Stefani knalde tegen de vuisten van Otte. Op voorzet van Kaj Knipping besloot De Lange voorlangs en een schot van Schelstraete werd door de bezoekende keeper in hoekschop gewerkt. In de slotminuten zag De Lange nog zijn schot net voor de doellijn gekeerd.

De beslissing viel dus na penalty shoot out. Voor OLSA scoorden Kaj Knipping, De Lange, Lambrecht en Schelstraete, Otte stopte de elfmeter van Van Oudenhove. Toen Van Tilburg zijn poging richting Top Bronnen trapte hoefde Haezebroeck niet eens meer aan te treden en kon Brakel het feest inzetten.

Komende zondag krijgt OLSA RFC Luik op bezoek, woensdag volgt de terugmatch.