Oosterzele wil bij-vriendelijke gemeente worden en organiseert en wedstrijd

DDL oosterzele bij-vriendelijke gemeente (1)

Oosterzele, 18/05/2017 – Persbericht –  Gemeente Oosterzele wil er alles aan doen om een bij-vriendelijke gemeente te worden en wil ook zijn inwoners zo veel mogelijk motiveren om daaraan mee te werken. Bijen hebben nestruimte en voedsel nodig. Een bijenhotel kan daarbij helpen. Daarom organiseert Gemeente Oosterzele een wedstrijd waarbij via loting tien waardebonnen t.w.v. 50 euro zullen uitgereikt worden. (foto’s DDL)

DDL oosterzele bij-vriendelijke gemeente (3)

Op 23 maart 2015 keurde de gemeenteraad unaniem het charter bij-vriendelijke gemeente goed. Onder het goedkeurend oog van diverse lokale imkers en geïnteresseerden werd de dag nadien het charter ondertekend. Dat was ineens het startschot tot de uitwerking van een bij-vriendelijk beleid in Oosterzele.
Meer info op: http://www.oosterzele.be/Wonen/Milieunatuurenduurzaamheid/Dieren/DeBij.aspx

DDL oosterzele bij-vriendelijke gemeente (2)

Wat moet je doen om deel te nemen?
Iedere Oosterzelenaar kan deelnemen; daartoe moet die zich uiterlijk op donderdag 31 augustus 2017 inschrijven bij dienst Milieu en Duurzaamheid in het gemeentehuis — 09 363 99 36 — hilde.vanhecke@oosterzele.be. Deelname is gratis. Je kan deelnemen door:

  • een bijenvriendelijke bloemenborder aan te leggen
  • een of meerdere bijenhotels te plaatsen

Een bijenhotel bestaat in vele vormen, maten en gewichten. Je kunt er heel eenvoudig zelf een maken en er je fantasie op loslaten.

DDL oosterzele bij-vriendelijke gemeente (1)

Schepen voor Milieu Jan Martens: “Veel Oosterzelenaren gaan deze zomer aan de slag in de tuin. Als ze daarbij ook denken aan onze bijen wordt onze gemeente nóg aantrekkelijker, zowel voor deze nuttige insecten als voor de inwoners. Win-win en je kan nog een waardebon winnen ook!”Iedere deelnemer ontvangt na inschrijving een tuinprikker met het logo van meneer Bie. Plaats de prikker in de bloeiende border of bij het bijenhotel; maak een (digitale) foto en bezorg die met je naam en adres aan de dienst Milieu en Duurzaamheid. Op zaterdag 30 september 2017 wordt de wedstrijd afgesloten met het verloten van de tien waardebonnen.

(Foto’s DDL)