Bedrijven én burgemeester helpen leerlingen KA Zottegem bij studiekeuze

18596457_533439670379101_30898901_o (1)

Zottegem, 19/05/2017 – Je bent jong en je wilt wat. Ook een job… Maar liggen die zomaar voor het rapen? En hoe in godsnaam krijg je er een te pakken? Belangrijke vragen, ook voor de laatstejaars leerlingen  Secretariaat-Talen van KA Zottegem. Gelukkig kregen ze hulp van burgemeester Jenne De Potter en van tal van bedrijven om ze wegwijs of toch op zijn minst op weg te helpen. Ze schreven er zelfs een leuk artikel over. Je leest het hierna. (PDV)

De leerlingen van het laatste jaar Secretariaat – Talen hielden op donderdag 11 mei een studiekeuzedag voor alle leerlingen die nog twijfelen aan hun studietraject. Bij wijze van inleiding gaf de burgemeester het belang aan van verder studeren en dit voor de meeste opleidingen. Het beroepsleven en de steeds wijzigende omstandigheden vragen van de jongeren een continue vorm van bijscholen.

Zelfs in overheidsfuncties wordt de lat steeds hoger gelegd en gaat men op zoek naar juist gekwalificeerd personeel. Dat dit steeds moeilijker te vinden is werd duidelijk toen zowel de financi ële wereld (BNP Paribas Fortis) als onze nationale vervoersmaatschappij NMBS, actief kwamen zoeken naar geschikt personeel.

Beroepen als treinbestuurder en treinbegeleider worden vandaag de dag beschouwd als knelpuntberoep zodat we genoodzaakt zijn de scholen te bezoeken om leerlingen warm te maken voor onze betaalde opleiding, aldus de HR verantwoordelijke van b-rail. Verder kwamen ook nog de politie en defensie vertellen dat er zoveel meer jobs zijn in hun organisatie dan wat we in de eerste plek voor ogen hebben. Elke job die in de burgermaatschappij wordt aangeboden heeft in de militaire en politionele wereld een equivalent zeggen ze daar.

Verder studeren blijft dus voor iedereen een lucratieve bezigheid waarbij de kansen op werk enorm toenemen. Deze boodschap liep alvast als een rode draad doorheen de studiekeuzedag.