Oudenaarde: Leerlingen Stella Matutina nemen wzc Meerspoort over

20170517_110646

Oudenaarde, 19/05/2017 – Op woensdag 17 mei hebben 8 leerlingen van de school Stella Matutina in Michelbeke een deel van afdeling Coburg in WZC Meerspoort onder hun verantwoordelijkheid gekregen. (SDS)

Dit vormt de geïntegreerde opdracht (GIP) van de 7de jaars thuis-en bejaardenzorg, vertelt hun begeleidende leerkracht.   Twee leerkrachten en twee medewerkers van het woonzorgcentrum beoordelen de volledige dag. De score die de leerlingen hier krijgen, bepaalt voor een groot deel mee of zij in juni hun diploma van zorgkundige op zak kunnen steken.

Een goed gevulde dag

Jana, één van de leerlingen, aan het woord : “we zijn hier deze morgen om 06u30 aangekomen om de overdracht van de nachtdienst te krijgen over ‘onze’ bewoners voor 1 dag. Daarna zijn we gestart met de ochtendverzorging. De rest van de voormiddag hebben we ingevuld met het samen klaarmaken van de spaghetti voor het middagmaal.   Na de middagrust voorzien we nog een animatieactiviteit en verwennen we de bewoners met koffie en zelfgemaakte dessertjes.   Om 16u30 zit onze werkdag erop”

Lovenswaardig initiatief

Stefaan Vercamer, OCMW voorzitter, vindt dit een lovenswaardig initiatief dat jaarlijks mag worden herhaald.   “Dit zijn mogelijks onze toekomstige personeelsleden die vandaag met onze werking kennis kunnen maken en hopelijk kiezen voor een job in een woonzorgcentrum” vult hij aan.   “Een paar van deze mensen kennen ons huis al van op een stage, maar zelf een volledig dag organiseren en verantwoordelijkheid opnemen, laat hen zeker met een pak