OLSA Brakel verlaat de eindronde met opgeheven hoofd

DSC_0756.JPG

Brakel, 19/05/2017 – RFC Luik-K.OLSA Brakel 3-1 (4-2 na penalty shoot out). De Wedstrijd werd gepeeld onder grote belangstelling. Er werd gewag gemaakt van meer dan 2500 toeschouwers. (R18)

In de aanvangsfase deed “De Vurige Stede” zijn naam alle eer aan. In een ware heksenketel ging de thuisploeg op zoek naar een vroeg doelpunt. OLSA liet zich niet van de wijs brengen en kreeg in het begin twee opeenvolgende corners toegekend, bij die tweede werd een schot van De Coene weggewerkt.

Na een kwartier kende de thuisploeg meer geluk bij het nemen van een hoekschop, Teruel Diaz kopte staalhard binnen. 1-0 na 15’. Halfweg de eerste speelhelft wrong thuisspeler Bruggeman een kans de nek om toen hij na voorbereidend werk. De Luikse druk was groot en bij een zeldzame tegenprik via Lambrecht kopte Moreels naast de kruising. Goed vijf minuten later slikte OLSA een tweede doelpunt. Na slecht ontzetten van Brakel zat de pijlsnelle Ezzahri er goed tussen, Otte verliet zijn doel en de Luikse spits nam de Brakelse doelman te grazen met een lob. Otte probeerde nog de meubelen te redden met een snelle terugkeer, het leder had echter de doellijn reeds overschreden toen hij nog kon ontzetten. 2-0 na 35’ en gans het stadion uit zijn dak. Brakel speelde goed gegroepeerd de eerst helft uit.

In het begin van de tweede helft kwam het ervoor de bezoekers op aan om het hoofd koel te houden en zo een nieuwe stormloop te overleven. Op het uur kwam Achahbar in voor Kjell Knipping. Net als in voorgaande wedstrijden kregen we ook nu weer een betere tweede helft van Brakel. Het Luikse spel verwaterde en OLSA kwam meer in de match. Lambrecht rolde de linkerflank op en zette voor waar de onvermijdelijke Delie de bal tegen de netten schoof. 2-1 na 74’, het werd muisstil op de Luikse heuvel. Met nog tien minuten te spelen verving Davies Kaj Knipping. Op aangeven van Achahbar besloot Delie net naast. Brakel leek het te gaan halen, maar zoals al dikwijls herhaald: een wedstrijd duurt zolang tot wanneer de ref affluit. In blessuretijd ging een thuisspeler neer na contact met Haezebroeck, Ezzahri liet Otte geen schijn van kans, 3-1 en verlengingen.

Na vijf minuten lepelde Achahbar een hoekschop voor doel, thuisdoelman Mathijs hield met een supersave zijn ploeg overeind. Aan de overzijde nam Ezzahri Otte onder vuur, de Brakelse goalie duwde over. Schelstraete kwam nog in voor Delie, maar we stevenden af op strafschoppen om te beslissen wie de finale mocht spelen. In die shoot out scoorden Achahbar en De Lange, de elfmeters van Lambrecht en Schelstraete werden door Mathijs gestopt. Het eindronde liedje van OLSA was uitgezongen.