Leerlingen leren alles over bloemetjes en bijtjes

2

Geraardsbergen, 22/05/2017 – De 5TW-leerlingen van KA Geraardsbergen hebben tijdens de lessen ‘Toegepaste Ecologie’ een bezoek gebracht aan een imker met een grote bijenkolonie. Onder begeleiding van mevr. De Clercq brachten de leerlingen een bezoek aan imker Wim De Rick, vader van leerling Raf De Rick.

De leerlingen leerden zelf honinggraten maken en hoe ze ‘bijenwas’ konden recyclen. Imker De Rick vertelde heel wat bijzonderheden over zijn bijenkolonie en hoe bijen sociaal samenleven, hoe de rangorde werkt binnen de bijenkolonie en hoe je uiteindelijk honing maakt.

De leerlingen trokken met de fiets naar de imker en mochten daar zelf ook een imkerpak dragen waardoor de leerlingen zeer enthousiast terugkijken op de gevarieerde activiteit.