Sportiefste burgemeester Vlaamse Ardennen fietst voor goede doel

Jenne De Potter koerst

Zottegem, 22/05/2017 – Zottegems burgemeester Jenne De Potter, de sportiefste burgemeester van de Vlaamse Ardennen, zal ook dit jaar deelnemen aan de 1.000 km van Kom op tegen Kanker. Net zoals de voorgaande jaren doet hij dat in de intercommunale Ilva-ploeg. (PDV)

De wedstrijd, een vierdaagse rit (8 etappes van telkens 125 km) gaat door in het hemelvaartweekend. Er wordt geld ingezameld voor biomedisch kankeronderzoek. Elke ploeg zamelt  5.000 euro in.  Vorig jaar zamelden meer dan 700 ploegen zo een recordopbrengst van maar liefst 3.510.000 euro op.

IMG_20170522_114832241.jpg

 

Dit jaar zal de Zottegemse burgemeester de etappe van Bocholt, het noordelijk puntje van de Limburgse Kempen, naar Mechelen rijden.

“Nergens is het beter om te trainen dan hier bij ons in de Vlaamse Ardennen” , reageert de immer sympathieke burgemeester. “We zijn hier ook gek van de koers. Ikzelf probeer iedere week tussen werk en gezin door een gaatje vrij te houden om een eindje te fietsen.”

“Ook dit jaar zal de opbrengst rechtstreeks besteed worden aan klinisch kankeronderzoek,” legt hij uit. “Deze keer ligt de focus op onderzoek naar behandelingen waar onvoldoende industri ële farmaceutische interesse voor is, vaak omdat ze commercieel niet interessant zijn. Vooral voor zeldzame kankers, waar het aantal pati ënten vaak te klein is, is dit het geval. Ook zij verdienen betere overlevingskansen en levenskwaliteit.”

(Pieter De Valkenaere)