Minivoetbal: Opel Haeck Drongen -Bassievrienden Zwalm: 9 – 7

Foto tav De Beiaard OH Drongen Kampioen Foto Patrick De Vos

Drongen/Zwalm, 22/05/2017 – Opel Haeck Drongen is op vrijdagavond 19 mei jongstleden op eigen terrein kampioen geworden in eerste nationale, de hoogste klasse van het Belgisch minivoetbal. Tegenstander was Bassievrienden uit Zwalm dat zelf, bij winst en via een testwedstrijd, ook nog kans maakte op de landstitel. (PDV)

De zeer talrijk opgekomen supporters en toeschouwers zagen dan ook een zeer intense wedstrijd met minivoetbal van topniveau, waarbij beide opponenten er de spanning tot op de laatste seconde inhielden.

Eerste periode

Drongen kwam het beste uit de startblokken, want na een verkenningsronde zorgden kapitein Andy Wijckaert, Kevin Roeland en Lorenzo Berwouts (penalty) voor 3 doelpunten in evenveel minuten. Temmerman milderde via een schepcorner tot 3-1.

Tweede periode

Drongen verdedigde de voorsprong iets te gretig en liep bij aanvang van de tweede periode ook tegen een penalty aan, die door Temmerman omgezet werd, maar via een knap afstandsschot van Roeland en een combinatiegoal van Wauters ging de thuisploeg met een 5-2 voorsprong de pauze in.

Derde periode

Bij aanvang van de derde periode zette Zwalm alles op alles en drukte de thuisploeg met powerplay terug op eigen helft, maar Melkebeke ontsnapte via de counter en plaatste de 6-2 voorsprong tegen de Zwalmse touwen. Het werd ook nog 7-2 toen wederom Melkebeke een zeer knappe Drongense combinatie verzilverde.

Vierde periode

Gewonnen spel, dachten alle aanwezigen bij het ingaan van de vierde periode, maar Drongen begon met het zicht op de titel ineens zeer zenuwachtig te acteren en het raakte geen bal meer.

Een ontketend Zwalm knokte zichzelf terug in de wedstrijd en via een onvervalste powerplay vlogen de doelpunten om de Drongense oren. Vanlandschoot tikte de 7-3 binnen en via schepcorner van Temmerman werd het 7-4. Drongen verzilverde een schepcorner (8-4), maar Zwalm bleef op het gaspedaal duwen en via Jellert Bettens werd het 8-5 en 8-6.

Drongen kreeg helemaal het zwart voor de ogen toen Fouquet een fout in de Drongense defensie ongenadig afstrafte (8-7). Het was nu pompen of verzuipen voor de thuisploeg, maar Melkebeke nam voor Drongen alle twijfels weg toen hij op slag van affluiten de uitbraak kon forceren en de 9-7 titelgoal in het lege doel joeg.

Titelfeest

Foto tav De Beiaard OH Drongen Kampioen Foto Patrick De Vos

Het titelfeest voor Kampioen Drongen kon opgestart worden en het was de Voorzitter van minivoetbal Vlaanderen Willy Van Lerberghe (zie foto), die de landstrofee aan de fiere Kapitein Andy Wyckaert en zijn team overhandigde.

De dolgelukkige Voorzitter van OH Drongen, Eddy De Moor, kijkt nu reeds uit naar volgende week vrijdag 26 mei, want dan organiseert zijn kampioenenclub tevens de Minivoetbal Beker Van Belgi ë in sporthal Het Tolhuis te Gent en net zoals vorig seizoen kan het ook daar zichzelf opvolgen als Bekerwinnaar, indien het de finalewedstrijd wint van Synergie Merelbeke.

Verslag en foto’s, Patrick De Vos