Scheldewindeke: Theater op locatie rond het oud vliegveld

DDL scheldewindeke projcet theater buiten de lijnen (15)

Scheldewindeke, 24/05/2017 – Op zaterdag 13 en zondag 14 mei kon je op de site ‘t Vliegveld, Lange Munte in Scheldewindeke komen luisteren naar een verrassend verhaal over WOI. Met veel dank aan regisseur Dominique Collet en het Kluize team, die in het kader van de herdenking van WOI een ambitieus locatieproject op poten hebben gezet.  Onze reporter Danny Lobelle ging met  plezier een kijkje nemen.  

Dominique Collet en het De Kluize team verzamelden een groep enthousiaste spelers én figuranten uit Oosterzele en Gavere om het stuk te vertolken. Geïnspireerd door het oorlogsverleden in de fusiegemeente Oosterzele ging men aan de slag en werd er een eigen verhaal rond geweven.

Bedoeling was om nog eens stil te staan bij de ‘Groote Oorlog’, en de aanleidingen die dit internationaal conflict uitlokten. De herdenking moet ook duidelijk maken waarom we ons de gruwel van WO I en WO II in de toekomst moeten blijven herinneren.

 

 

X