Toneelgroep De Platte Beurzen Moortsele laat je schaterlachen ‘Met de zegen van de heer’

DDL moortsele toneel met de zegen van de heer (2)

Moortsele, 25/05/2017 – Toneelliefhebbers kunnen alvast beginnen watertanden. De toneelgroep ‘De Platte Beurzen’ zal je laten schaterlachen met de opvoering van ‘Met de zegen van de heer’ in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. (R 17, foto’s DDL)

DDL moortsele toneel met de zegen van de heer (1)

‘Met de zegen van de heer’ is een komedie van Karel Eens, in een regie van Rony Van den Bossche.

Het verhaal speelt zich af in een klooster. De kluizen van de bank van Zottegem zijn leeggeroofd. Op onverklaarbare wijze komt het gestolen geld terecht in de tuin van het klooster. Een mirakel als je weet dat het klooster bijna failliet is.

De Zusters halen opgelucht adem en beginnen plannen te maken wat ze met geld kunnen aanvangen. Tegen de wil van tuinman Lowie in die het geld liever voor zich houdt. Als de bandieten plotseling opduiken en dan ook het geld ineens spoorloos blijkt, is het hek helemaal van de dam!

DDL moortsele toneel met de zegen van de heer (3)

Gelukkig zijn daar nog inspecteur Uytdebroeck en zijn assistent Maurice om alles in goede banen te leiden, of toch niet? Kortom, een stuk voor jong en oud met heel wat humor, avontuur en ook een vleugje muziek. Redenen genoeg om zeker af te zakken naar de theaterzaal De Kluize in Scheldewindeke.

Acteurs

Volgende acteurs laten je lachen: Esther Bracke, Rudy Bracke, Davy Clauwaert, Sven De Biscop, Marijke De Blander, Carine De Brackeleer, Jan Debruyne, Maaike De Smet, Jean-Pierre Fack, Rudy Lippens, Kristof Van Cauwenberghe en Ellen Verspeeten.

Praktisch

Op vrijdag 9 juni om 19 u 30,   zaterdag 10 juni om 19 u 30 en zondag 11 juni om 18 u in GC De Kluize.

Tickets zijn verkrijgbaar bij Esther Bracke via deplattebeurzen@hotmail.com, 0472/92 13 62. Uiteraard kunt u ook kaarten via de spelers bestellen.

Reporter 17, foto’s DDL