Ronde Tafel Wonen in Zottegem

IMG_5130

Zottegem, 26/05/2017 – Op dinsdag 30 mei 2017 kunnen alle inwoners van Zottegem en andere geïnteresseerden terecht in de Ridderzaal van het Kasteel van Egmont voor de toelichting bij het ‘Woonplan Zottegem 2017-2025’.

“Zottegem moet een aangename plaats zijn om te wonen voor iedereen en in elke levensfase,” laat Schepen voor Huisvesting Kurt De Loor (sp.a) weten. “We tekenden een ambitieus actieplan uit met concrete voorstellen die de kwaliteit van huisvesting, de betaalbaarheid en de leefbaarheid voor zowel eigenaars, huurders als verhuurders in onze stad ten goede moet komen. We willen dat actieplan natuurlijk ook voorstellen aan alle geïnteresseerde inwoners van Zottegem, zij kunnen dan op hun beurt input geven. Op die manier willen we het woonplan nog meer verfijnen.”

Kurt De Loor: “Zottegem heeft heel wat troeven. De gunstige geografische ligging op een boogscheut van Gent en met een goede verbinding naar Brussel maken van Zottegem een ideale pendelstad. Tegelijkertijd heb je een heel palet aan dienstverlening en vind je in de Egmontstad zowel een stadskern met alle faciliteiten als rustige landelijke gebieden in de deelgemeenten. Om goed in te kunnen spelen op de woonbehoeften van morgen kiezen we resoluut voor een toekomstgericht woonbeleid met een accent op kwaliteit, betaalbaarheid, een aantrekkelijke woonomgeving, levenslang en duurzaam wonen. Al die punten komen terug in het Woonplan. Bovendien hebben we er tal van concrete acties aan gekoppeld die op korte, middellange en lange termijn kunnen worden uitgerold. Het plan en de acties willen we nu ook voorstellen en aftoetsen bij alle geïnteresseerde inwoners van Zottegem. Dat is cruciaal als we het woonplan willen laten slagen. Mensen kunnen ook zelf hun idee ën met ons delen en input geven.”

Alle geïnteresseerden kunnen terecht op de Ronde Tafel Wonen op dinsdag 30 mei om 19u30 in de Ridderzaal van het Kasteel van Egmont. Inschrijven vooraf is niet nodig.

 

X