Zottegem: Zobi-steunactie voor nieuwe kindertoiletten in Gambia

ZOBI - foto wow

Zottegem, 28/05/2017 – Zottegemnaar Jef De Ruyver heeft een actie  opgestart waarbij hij geld ophaalt voor een school in Gambia. Lees zijn verhaal en op het opzet van de actie hierna. (PDV)

Eind vorig jaar was ik voor de eerste maal met vakantie in Gambia. Ik verbleef er bij Jan De Smet, een oud-buurman uit Zottegem die er reeds 15 jaar een bed & breakfast uitbaat. Ik organiseerde toen een inzamelactie voor materiaal voor een kinderschooltje in de onmiddellijke omgeving.  Drie bananendozen vol met stylo’s, T-shirts , kleurpotloden, sleutelhangers,  kleurboeken, petjes,  brooddozen , meetlatten, drinkbussen, ordners, rugzakjes vergezelden mij op het vliegtuig. Jetairfly   gaf toestemming om 15 kg. bagage gratis mee te nemen om humanitaire redenen. De overhandiging aan enkele kinderen van Bijilo Nursery School in het gezelschap van directeur Jobe Baboucarr was een unieke belevenis. De schitterende stralende oogjes en de brede glimlach op het gezicht van de kinderen waren overweldigend en zorgden voor een bijzonder emotioneel moment.

Onlangs kreeg ik een e-mail van de directeur van de school met de vraag of ik kon helpen bij de renovatie van de kindertoiletten. Totale kostprijs van het project: 76.250 Dalasis   (1.495 euro) voor de aankoop van materialen zoals zand, cement, hout, nagels,  5 kindertoiletten en de werkuren.

zobi _ TOILET

Steun een goed doel

Ik heb beslist om samen met mijn vriend Kurt De Brabander van Caf é Cambrinus op het Stationsplein in Zottegem een rekening te openen als feitelijke vereniging. Dit is wettelijk volledig in orde en geeft de mogelijkheid om de personen die een storting doen te bedanken via mijn facebookpagina jef de ruyver. Een belangrijke voorwaarde voor een steunactie is transparantie over de inkomsten en uitgaven.

Opzet van de actie

De economie van Gambia behoort tot de zwakste in de wereld. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Gambia 61,7% van de bevolking onder de   armoedegrens. Goed onderwijs is de sleutel   voor de ontwikkeling van een land. Dat sluit naadloos aan bij de doelstelling van de steunactie Zobi voor beter onderwijs in een gezonde en veilige schoolomgeving.

Bijlo Nursery School telt 320 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar verspreid over 8 klassen. De volledige renovatie van de kindertoiletten (die momenteel in onbruik zijn) staat bovenaan hun verlanglijstje.

Steun de actie Zobi en stort uw vrijwillige bijdrage op het rekeningnummer BE53 3630 6504 9553.

Jobe Baboucarr, het onderwijzend personeel en de kinderen van de school danken u bij voorbaat voor uw gewaardeerde steun!

Jef De Ruyver

Initiatiefnemer steunactie Zobi

X