Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

Voetbal: Mag Brakelaar Thomas Van den Berghe het opnemen tegen wereldster Neymar?

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

Brakel, 31/05/2017 –  Thomas Van den Berghe uit Michebelke  trekt binnenkort naar Brazili ë om daar met zijn voetbalploeg ‘De Mandaatcumuleerders’ deel te nemen aan een tornooi, met als hoofdprijs… een wedstrijd tegen de ploeg van wereldster Neymar! (PDV)

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

Thomas speelt bij Olsa Brakel. Met zijn ploegmaats  van de Mandaatcumuleerders versloeg  hij Maghreb United uit Kortrijk, de winnaars van vorig jaar, met 5 – 0. Uit meer dan 150 deelnemende ploegen kwalificeerden zich twaalf finalisten, die in het Amerikaans Theater, in de schaduw van het Atomium, streden om het felbegeerde ticket. “Een heerlijk gevoel,” zeggen de Mandaatcumuleerders. “Brazili ë wordt genieten!”

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

“We deden vorig jaar ook al mee,” gaan de winnaars verder. “Snel en tactisch, een fantastisch concept. Toen speelden we ook de finale, maar dit jaar stelden we onze tactiek ietwat bij. We speelden veel defensiever, met steeds een speler bij de goal. Zo kan je snel schakelen, en inzetten op de counter. We scoorden erg snel in de finale, en zaten dus op rozen. Mooi uitspelen en hop, naar Brazili ë. Nice!”

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

“Heel mooi gevoetbald van De Mandaatcumuleerders,” zeggen de jongens van Maghreb United. “Ze gaan verdiend naar Brazili ë. En daar is het pas echt leuk. We spreken uit ervaring. Vorig jaar overleefden we daar de poulefase, maar gingen we onderuit tegen Duitsland. We hebben wel Neymar Jr gezien. En de sfeer was natuurlijk fantastisch.”

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

De wereldfinale gaat door op 7 en 8 juli 2017 in het Braziliaanse Praia Grande. Daar ligt immers de voetbalschool van de goalgetter van F.C. Barcelona: het Instituto Neymar Jr.. 52 ploegen spelen dan om de eeuwige roem, en de kans om een potje te voetballen tegen Neymar Jr. en zijn vrienden. Bovendien krijgen een ze persoonlijke rondleiding van Neymar Jr. in Camp Nou, het stadion van F.C. Barcelona, en mogen ze een match van de  topclub bijwonen.

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

Neymar Jr’s Five is vijf tegen vijf voetballen, met per tegengoal een teamgenoot naar de kant. In Belgi ë vonden zes qualifiers plaats, in Brugge, Gent, Luik, Antwerpen, Genk en Brussel. In totaal namen 150 teams van 5 tot 7 spelers deel. Uit alle uithoeken van het land. Wereldwijd namen er meer dan 25.000 ploegen deel, goed voor meer dan 125.000 spelers. Voetbal is duidelijk een feest!

Neymar's Jr Five Final, Brussels, Belgium. May 28, 2017

 

Photocredits

Wilhelm Westergren

www.redbullcontentpool.com

 

Meer info

www.neymarjrsfive.com

www.facebook.com/neymarjrsfive