Oudenaarde: Grondige verjongingskuur voor sporthal Rodelos

omgeving.skp

Oudenaarde, 03/06/2017 –  Na het zwembad, is het nu de beurt aan de sporthal.  De stedelijke sporthal aan de Rodelos beantwoordt namelijk niet meer aan de vereisten van een moderne, gebruiksvriendelijke en polyvalente sportinfrastructuur.

Daarom koos het stadsbestuur voor een ingrijpende renovatie, zeg maar quasi nieuwbouw.

Schepen van sport Peter Simoens: “Naast een nieuwe sportvloer, een uitschuifbare tribune en een gemoderniseerde cafetaria, worden ook de kleedkamers, douches en sanitair grondig aangepakt.

Bovendien zullen ook de kantoren van de sportdienst verhuizen naar het nieuwe gebouw.”

Praktisch

De werken starten op dinsdag 6 juni en zullen een jaar duren.

“In deze periode kan de sporthal vanzelfsprekend niet gebruikt worden maar dankzij de plaatsing van mobiele units hebben we ervoor gezorgd dat het omkleden en douchen, bijvoorbeeld voor gebruikers van de Finse piste of voetballers, mogelijk blijft.” aldus schepen Simoens.

Speciale doorgang

De aannemer voorziet een speciale doorgang zodat voetgangers en fietsers gedurende de werken vanuit de Rodelos steeds de achterliggende sportinfrastructuur (Finse piste, skate-terrein, voetbalvelden,…) kunnen blijven bereiken. Ook de parking aan de voorzijde van de sporthal blijft voor het grootste deel beschikbaar tijdens de verbouwing.