Sint-Lievens-Houtem: Fase 3 renovatiewerken marktplein opgestart

1

Sint-Lievens-Houtem, 03/06/2017 – In Houtem is fase drie van de renovatiewerken aan het marktplein opgestart. Onze reporter HDK ging een kijkje nemen.

2

Omzet gedaald

Nieuwsgierige bewoners spreken mij aan : “is het voor de gazet dat ge komt foto’s nemen…? Schrijft het er maar bij dat wij de “handelaars en de cafe’s”  de helft van onze normale omzet niet meer halen… ”

“Wij weten het,  ge kunt geen ei bakken zonder het eerst te breken… maar wij handelaars hopen dat het de werken snel vorderen. En gelukkig valt het weer nog mee met de zonnige weersomstandigheden … anders zou het hier een modderbad zijn voor onze huizen.”

3

Inwoners tevreden

Maar toch zijn de betrokken inwoners eigenlijk wel tevreden met de uitvoering van de werken. Velen wachten uiteraard ongeduldig tot de eerste klanten kunnen terug keren en het normale leven weer kan herbeginnen.

Het gemeentebestuur en de schepen van Openbare werken kunnen evenwel meedelen dat de reovatiewerken op schema zitten, en zelfs een lichte voorsprong hebben,  dat is alvast een geruststellende boodschap voor de inwoners en handelaars.

Enkele panoramische foto’s  geven een beeld van de omvang van de werken.

1

HDK ( foto’s L.A.M.P)