Godveerdegem zoekt plek voor bank

16266050_10154146935307541_3886091142211264808_n

Godveerdegem, 06/06/2017 –  De Landelijke Gilde Godveerdegem krijgt een zitbank cadeau en laat de keuze waar deze een plaats zal krijgen, over aan de inwoners van deze Zottegemse deelgemeente. (C.C.)

Zoals eerder al gemeld, werden voor de 17de keer door het nationaal bestuur van Landelijke Gilden vijf Vlaamse dorpen — één per Vlaamse provincie — verkozen tot ‘Dorp in de kijker’. Dit gebeurde ondermeer op basis van het programma dat door de plaatselijke gilden wordt aangeboden en voor Oost-Vlaanderen viel de keuze ditmaal op de (landelijke gilde van de) Zottegemse deelgemeente Godveerdegem. Naar aanleiding hiervan en tevens in het kader van de actie ‘Bank zoekt plek’ die door Landelijke Gilde Nationaal georganiseerd wordt, krijgt de Landelijke Gilde Godveerdegem nu ook een zitbank in stevig, gerecycleerd plastiek ter beschikking.

Over de plek waar de zitbank met ook ingegrift de vermelding “Landelijke Gilde Godveerdegem” een plek zal krijgen, wil het bestuur van deze vereniging weliswaar de inwoners van deze deelgemeente laten beslissen. Er worden drie mogelijke plaatsen voorgesteld: in de Doolstraat (hoogste punt op de grens met Grotenberge, komende van Godveerdegem aan de linkerkant van de weg waar het wandelpad het bos verlaat), in de Stopweide (bijna hoogste punt van Godveerdegem, rechts van de weg) of in de Korenbloemstraat (aan het kruisbeeld). Deze laatste plaats is priv é-eigendom, de andere twee mogelijke plekken zijn stadseigendom maar het college van burgemeester en schepenen gaat ermee akkoord om de zitbank eventueel daar een plaats te geven. De inwoners van Godveerdegem zullen tussen 15 juni en 15 augustus online kunnen stemmen op welke van de drie plekken volgens hen het meest geschikt is en hun voorkeur krijgt.                        (C.C.)