Zottegemse scholen werken samen, met prachtig resultaat

WP_20170529_14_33_12_Pro.jpg

Sint-Goriks-Oudenhove, 08/06/2017 – Een mooie samenwerking tussen VBS ’t Waterpleintje en PTI Zottegem heeft geleid tot een nog mooier resultaat. (PDV)

De banken in de school “Waterpleintje”   in Sint-Goriks-Oudenhove waren aan vervanging toe. Er kwam een samenwerking tussen vernoemde school en het PTI te Zottegem. Voorbereidingen werden getroffen, er werd opgemeten, de prijsberekening gebeurde en de constructie werd besproken.

Na de open dag in het   PTI gingen de leerlingen van het   4de beroep hout onder leiding van hun klasleerkracht de heer Steven Van Der Massen  aan de slag. De zitbanken werden vooraf op lengte afgezaagd in de praktijkruimte van het PTI.

WP_20170529_14_12_04_Pro

Een deel van de   leerlingen demonteerde het oude gedeelte en bracht de onderleggers op gelijk niveau.   Daarna  konden de zitplanken bevestigd worden. De dag ging snel voorbij, leerlingen en leerkracht waren supergemotiveerd!

Na de verticale afwerking, versteviging van het zitgedeelte en het vernieuwen van een paar rugleuningen ziet alles er weer prachtig uit.

WP_20170523_12_22_27_Pro

Op deze zonnige dag werden de leerlingen door de directie beloond   met drank en ijsjes. Het project en samenwerking opent de deur naar nieuwe projecten! Een betere praktijkervaring konden leerlingen niet meemaken namelijk van voorbereiding tot en met de plaatsing en afwerking. Met dank aan de leerlingen van het 4de beroep hout die het uitstekend gedaan hebben!