Wordt marktplein Sint-Lievens-Houtem mooiste in Vlaanderen?

2222

Sint-Lievens-Houtem, 08/06/2017 –  Elke dag verandert het uitzicht van het Marktplein.  De Houtemnaren spreken nu al over “St.L-Houtem-City  “  en sommige beweren dat het Marktplein het mooiste van Vlaanderen zal worden. (HDK, foto L.A.M.P.)

De grote betonnen blokken vooraan (zie foto) zijn een deel van de fundamenten waarop de nieuwe markthal zal gebouwd worden.  De markthal biedt de mogelijkheid om allerlei  evenementen te organiseren bij minder goed weer en zal niet totaal open zijn als de Gentse  stadshal (door de Gentenaars  ook wel een schaapstal genaamd).

Volgens de schepen van Openbare Werken Tim De Knijf zijn de  uitvoeringswerken voorop op de planning.  Dat  betekent dus, dat zonder noemenswaardige  tegenvallen, de renovatiewerken tegen de jaarmarkt, die jaarlijks plaats heeft op 11  november  grotendeels zal  be ëindigd zijn.

(Herman De Knyf, foto L.A.M.P)