BELGIUM / BELGIQUE / BELGIE / ZOTTEGEM / CYCLING / WIELRENNEN / WIELERTOERISME / GRINTA / OOST-VLAANDERENS MOOISTE / BESTUUR / ORGANISATIE COMITE /

Zottegem gaststad van belangrijk fiets- en wandelevent

BELGIUM ZOTTEGEM OOST VLAANDERENS MOOISTE 2017

Zottegem, 10/06/2017 –  Op 09 en 10 september zal de eerste editie van Oost-Vlaanderens-mooiste van start gaan in Zottegem. Een tweedaags fiets- en wandelevenement naar analogie met West-Vlaanderens-mooiste in Roeselare dat is uitgegroeid tot een succesvolle vierdaagse. (PDV)

De Egmontstad zal de komende 3 jaar de gaststad zijn van het fiets- en wandelevenement, dat naar analogie met West-Vlaanderens-mooiste nu ook onze provincie aandoet.

Burgemeester Jenne De Potter ziet een unieke kans om via het sportieve evenement de troeven van Zottegem en haar omgeving in de kijker te plaatsen.

“Toen wielerblad GRINTA me opbelde met de vraag of we het zagen zitten om in Zottegem Oost-Vlaanderens-mooiste te organiseren heb in onmiddellijk ja gezegd,” zegt burgemeester Jenne De Potter.

“Het fiets- en wandelevenement Oost-Vlaanderens-mooiste is een ideale manier om Zottegem in de kijker te plaatsen. Het sportevenement past ook in onze strategie om Zottegem te profileren als wielerstad, met de 3-daagse De Panne, het Dorp van de Ronde, de GP stad Zottegem en vele andere grote en kleine, nationale en internationale wedstrijden. Daarnaast is het een ideale manier om mensen naar onze stad te lokken en hen te laten kennismaken met de troeven van Zottegem en haar mooie omgeving, zoals onze 3 kastelen, de historische figuur Egmont en onze talrijke groene parels. Zottegem is een paradijs voor fietsers en wandelaars en daarop willen wij inzetten.”

Oost-Vlaanderens-Mooiste is een unieke samenwerking tussen stad Zottegem, 3 wielertoeristenclubs (WTC Leeuwergem, WTC De Hert en WTC Erwetegem), Sporta (die tot nu Ringkarond organiseerden) en Wandelclub Egmont.   Ondersteunende partners zijn Volvo D’Hondt, Doltcini en Grinta.   Samen namen ze het engagement om sowieso 3 jaar lang het evenement te organiseren.

Zowel de sportieve fietser, mountainbikers, de recreatieve fietsers, gezinnen met kinderen en wandelaars zullen aan hun trekken komen.

Op zaterdag zullen de mountainbikeroutes (40 km – 60 km) en de langere cyclocrossafstanden (40 — 75 – 110 km) gereden worden.

Het zondagprogramma is meer gericht op gezinnen en recreatieve fietsers (20 km — 30 km — 50 km en 80 km) en wandelaars (6 km — 12 km en 18 km).

In het kader van Open Monumentendag zal er ook een tussenstop voorzien worden in het Centrum Ronde van Vlaanderen en het PAM Velzeke, waarbij beide musea geopend zullen zijn.