Woensdag maand lang buurtsportdag in Velzeke

persfoto

Zottegem, 11/06/2017 – Woensdag was de eerste buurtsport-woensdag van de sportdienst. Ook de volgende drie woensdagen zal een bakfiets vol sportmateriaal uitrijden richting naar het plaatselijk speelpleintje op het Romeins Plein in Velzeke, om daar sport en spel te organiseren voor de lokale kinderen. Louie Van Rijsselberge, initiatiefnemer en stagiair bij de sportdienst, blikt tevreden terug. (PDV)

Tevreden met opkomst

“De opkomst bij de lancering van ons project heeft ons positief verrast. We mochten meteen 10 kinderen ontvangen bij onze aankomst, volg goesting om aan de slag te gaan. Ook de buurtbewoners kwamen buiten naar het gebeuren kijken en konden ondertussen gezellig keuvelen. Na een leuke sport en spelnamiddag kwam Hoeve t’Alkeveld de kindjes van een lekker ijsjes voorzien en kregen ze ook nog een bidon mee als geschenkje van de sportdienst. De kinderen gaven allemaal aan de volgende keer zeker terug te komen en vroegen zelf om een vriendje mee te pakken, geweldig dus!”

Ook buurt wordt betrokken

“Het doet me persoonlijk veel plezier dat we met een initiatief kinderen naar buiten kunnen krijgen om actief bezig te zijn én daarbovenop de buurt ook naar buiten te krijgen tot een samenzijn. Projecten als dit kunnen heel waardevol zijn om de sfeer in de wijk te bevorderen en ik hoop dan ook dat we op termijn ook andere buurten kunnen gaan aandoen in Zottegem.”