Sint-Pauluskoor Godveerdegem bestaat 40 jaar

IMG_0239

Zottegem, 15/06/2017 –  Het Sint-Pauluskoor van Godveerdegem werd ontvangen door het stadsbestuur naar aanleiding van hun 40 jarig bestaan. (PDV)

Burgemeester Jenne De Potter feliciteerde hen voor hun robijnen jubileum en dankte hen uitdrukkelijk voor hun engagement in Zottegem: zowel bij vieringen, bij publieke evenementen van verenigingen als bij evenementen van de stad is het Sint-Pauluskoor steevast bereid om de viering op te luisteren met hun prachtige gezangen.

Het Sint-Pauluskoor werd opgericht onder impuls van toenmalig pastoor Guy Declercq en Antoine De Troyer, stichter-dirigent. Aanvankelijk als een parochiaal zangkoor groeide het uit tot een vierstemmig gemengd koor. Het koor nam meermaals deel aan provinciale koorwedstrijden waar het zich steeds voortreffelijk kwalificeerde.

Antoine De Troyer is nog steeds actief als dirigent.   Daarnaast zijn er nog 4 leden die al 40 jaar actief zijn: Marieke De Beer, Josiane De Geeter, Frans De Ridder en Marcel Van Der Meersch.   Ook zij werden extra in de bloemetjes gezet.