Zottegem maakt stadscentrum verkeersvrij voor braderie ën en randactiviteiten

PDV_Braderie 9

Zottegem, 22/06/2017 — Naar aanleiding van de braderie ën van vrijdag 23 tot zondag 25 juni alsook op dinsdag 27 juni (in combinatie met de wekelijkse markt) en ook omwille van andere activiteiten zoals ‘Zottegem op de rooster’ op zaterdag 24 en zondag 25 juni worden in het stadscentrum uitgebreide verkeersmaatregelen genomen. (C.C.)

– Op vrijdag 23 juni:

Parkeerverbod van 11 tot 22 uur in de Stationsstraat, Nieuwstraat, Zavel, Trapstraat, Hoogstraat, Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) en Graaf van Egmontstraat  /  Geen verkeer toegelaten van 12 tot 22 uur in de Stationsstraat, Nieuwstraat, Zavel, Trapstraat, Hoogstraat en Markt   /   Alleen plaatselijk verkeer toegelaten van 12 tot 22 uur in de Molenstraat en F. Bogaertstraat  /  Opheffen eenrichtingsverkeer van 14 tot 19 uur in de Molenstraat en Neerhofstraat.

– Op zaterdag 24 juni:

Parkeerverbod van 7 tot 20 uur in de Stationsstraat, Nieuwstraat, Zavel, Trapstraat, Hoogstraat, Heldenlaan (rijbanen + middenberm), Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) en Graaf van Egmontstraat  /  Geen verkeer toegelaten van 8 tot 20 uur in de Stationsstraat, Nieuwstraat, Zavel, Trapstraat, Hoogstraat, Heldenlaan en tot 1 uur ’s nachts op de Markt  /  Alleen plaatselijk verkeer toegelaten van 8 tot 22 uur in de Molenstraat, F. Bogaertstraat, Neerhofstraat en L. De Metsstraat  /  Opheffen eenrichtingsverkeer van 9 tot 19 uur in de Molenstraat en Neerhofstraat.

– Op zondag 25 juni:

Parkeerverbod van 7 tot 19 uur in de Stationsstraat, Nieuwstraat, Zavel, Trapstraat, Hoogstraat, Heldenlaan (rijbaan + middenberm), Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) en Graaf van Egmontstraat  /  Geen verkeer toegelaten van 8 tot 19 uur in de Stationsstraat, Nieuwstraat, Zavel, Trapstraat, Hoogstraat, Markt en Heldenlaan (wel verkeer toegelaten vanuit de A. Scheirisstraat naar de Heldenlaan afwaarts)  /  Alleen plaatselijk verkeer toegelaten van 8 tot 19 uur in de Molenstraat, F. Bogaertstraat, Neerhofstraat en L. De Metsstraat  /  Opheffen eenrichtingsverkeer van 9 tot 18 uur in de Molenstraat en Neerhofstraat.

– Doorlopend:

Van vrijdag 23 juni om 11 uur tot dinsdag 27 juni om 14 uur wordt in de Kasteelstraat en Graaf van Egmontstraat het eenrichtingsverkeer dat daar normaal geldt, opgeheven en zal verkeer in beide richtingen toegelaten zijn. Om dit vlot te laten verlopen zal overigens een tijdelijk parkeerverbod van toepassing zijn in het benedengedeelte van de Kasteelstraat (tussen de Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) alsook in de Graaf van Egmontstraat en zullen de amsterdammertjes midden op de rijweg beneden de Heldenlaan verwijderd worden. Duidelijkheidshalve voegen we hier ook nog aan toe dat op het Stationsplein doorgaand verkeer (in beide richtingen) altijd mogelijk blijft.              (C.C.)