Zwalm heeft prachtige recreatie-site klaar!

19366585_845795225569095_2373571078366118864_n

Zwalm, 22/06/2017 –  Er werd al lang over gesproken maar volgende week is het eindelijk zover. Op dinsdag 27 juni zal de nieuwe sport- en recreatiesite vlakbij het station van Munkzwalm feestelijk geopend worden. Onze reporter Bert Broos ging alvast een kijkje nemen. (BB)

“De offici ële openingen zal gebeuren in aanwezigheid van alle kinderen van de Zwalmse scholen die zijn uitgenodigd om deze dag samen met ons te vieren” vertelt schepen Guido De Temmerman. “Vanaf dat moment is het mogelijk de site te betreden en kunnen alle aspecten ten volle benut worden.”

Wat is er mogelijk? – Toelichting door schepen Guido De Temmerman

Sport

Voor de sportliefhebbers is er een Finse piste (loopparcours op schors) van bijna 900 meter lang. De piste wordt onderverdeeld in lussen zodat je zelf kan kiezen hoe lang je jouw parcours maakt. – Er is een omni-sportveld aangelegd met voorzieningen voor verschillende balsporten en een speelgazon waar vrij kan gevoetbald of gespeeld worden. – Er zijn vier petanquevelden (twee x twee) gelegen in de sportzone. – Aan de zijkant van de sporthal is er een afspuitplaats voor mountainbikes.

Kinderen en jongeren  

De speeltuin voor de kinderen heeft een nieuwe locatie: dichter bij de sporthal en de straat (afgescheiden met een groenbuffer voor de veiligheid). – Voor de jongeren is naast de speeltuin een skatepark voorzien waar ze zich ten volle kunnen uitleven. – Ook de jeugdverenigingen krijgen hun stek: 1.700 m ² wordt voor hen voorbehouden om in infrastructuur te kunnen voorzien en te ravotten.

Recreatie en ontmoeting

Op de site zijn er verschillende banken geplaatst omdat het de bedoeling en intentie is van het gemeentebestuur deze site verder te ontwikkelen als ontmoetingsruimte voor de Zwalmse bevolking (zowel jong als oud). Ook het standbeeld ‘Heros’ van onze Zwalmse kunstenaar Johan Tahon is verplaatst en neemt nu een prominente plaats in op de site.

19396669_845795068902444_2951355233724188562_n

Toekomst?

Bedoeling is om de site nog meer in te kleden zodat het een oase van groen wordt (struiken, heesters, bloemenweide…). Hier en daar zullen picknick tafels voorzien worden, om samen met gezin of vrienden een gezellige tijd door te brengen op de sportsite terwijl de kinderen zich uitleven.

In de Decoenestraat zal ook een groene en openbare parking worden aangelegd die plaats zal bieden aan 94 wagens. Van deze 94 parkeerplaatsen zijn er 6 bestemd voor mensen met een beperking en zijn er 2 voorbehouden als oplaadplaats voor elektrische wagens.

Deze openbare parking krijgt een rechtstreekse verbinding naar de sportsite maar kan ook dienstdoen als parking voor de school in de Decoenestraat. De cafetaria die zich nu boven in de sporthal bevindt, zal op termijn naar het gelijkvloers gebracht worden. Zo kan het terras van de toekomstige cafetaria aansluiten aan de speeltuin op de site.”

(Bert Broos)