Beker der Vlaamse Ardennen: Nederlander Casper Van Uden demonstreert in Kluisbergen-Ruien

Kluisbergen 1.jpg

Ruien/Kluisbergen, 26/06/2017 – Met 67 renners stonden ze aan de start voor een wedstrijd van 69 km. De strakke wind zou van deze wedstrijd een ware slijtage slag maken. (EDC)

Reeds na één ronde wedstrijd had de Nederlander Casper Van Uden voor de aanval gekozen. Senne Van De Velde probeerde alleen naar hem toe te rijden maar bleef hangen op een tiental seconden en kreeg alleen het gat niet gedicht. In enkele schuifjes vormde er zich een achtervolgende groep van acht renners.

De Britten Knight, Haines en Roetkin, de Deen Byskov Sarbo, de Nederlander Reunis en de Belgen Vervoort, de Cleen en Van De Velde bundelden de krachten en leken op weg om de eenzame leider bij te benen. Maar dichter dan een vijftiental seconden kwamen ze niet. De Nederlander hield het tempo strak en kon even later zijn voorsprong opnieuw verder uitdiepen.

Kluisbergen 2

Ondertussen hadden nog eens zes renners zich afgescheiden van het peleton. Maar Van Ransbeek, De Decker, Dhaeye, Berckmoes, Orins en Martens geraakten op hun beurt niet tot bij de acht achtervolgers. Het peleton was toen al verslagen en streed enkel nog voor de zestiende plaats.

Van Uden was zo sterk dat hij naar het einde toe anderhalve minuut voorsprong had op de rest. Ondertussen nam hij natuurlijk ook alle rushes voor zijn rekening en stak hij heel wat premiegewin op zak. Hij was de meer dan verdiende winnaar van deze wedstrijd en een naam om zeker te onthouden.

Voor de tweede plaats werd het nog een spannende spurt waarbij de Britten Knight en Haines de twee overgebleven podiumplaatsen voor hun rekening namen.

De top vijf was hier volledig internationaal getint met Byskov en Reunis op plaats vier en vijf. De eerste Belg werd uiteindelijk Wout Vervoort op de zesde plaats. Op bijna drie minuten kon Van Ransbeeck nog de spurt ontlopen van de overgebleven achtervolgers.

(Erwin De Clercq).

Uitslag:

1 VAN UDEN  Casper (NED)

2 KNIGHT  Oliver (GBR) +1 ´27″

3 HAINES  Alex (GBR)

4 BYSKOV SARBO  Andreas (DEN)

5 REUNIS  Rowdy (NED)

6 VERVOORT  Wout

7 DE CLEEN  Wouter

8 ROOTKIN-GRAY  Jack (GBR)

9 VAN DE VELDE  Senne +2 ´04″

10 VAN RANSBEECK  Josse +2 ´41″

11 DE DECKER  Tijl +3 ´57″

12 DHAEYE  Enrico

13 BERCKMOES  Jenno

14 ORINS  Robin

15 MARTENS  Thomas