Verslag Aspiranten Herzele. Zege voor Milan Van Den Haute uit Oudenaarde en Jade Linthoudt uit Appelterre

20170626 aspiranten herzele 12 jaar (2)

Herzele, 27/06/2017 –  Zondag stonden de aspiranten aan de start in Herzele een organisatie van Isomax — Waterproof Cycling Team onderleiding van Jurgen Diependaele. (RS)  

20170626 aspiranten herzele 12 jaar 2 leiders

Knappe zege voor Milan Van den Haute

De 12 jarigen moesten 7 ronden van 3 kilometer afleggen, goed voor een totale afstand van 21 kilometer. Met 36 verschenen ze aan de start, waaronder 2 meisjes. Meteen werd er gekoerst met een hoog tempo, alles op één lint.

Toch konden 2 renners ontsnappen uit het peloton: Milan Van Den Haute uit Oudenaarde en Arne Desimpelaere. Ze liepen uit tot 18 seconden. Na 15 kilometer liet Milan zijn metgezel Arne achter. Hij nam 10 seconden op Arne en 30 seconden op het peloton.

Milan ging de laatste ronde in met een bonus van 22 seconden op Arne Desimpelaere. Milan werd niet meer gegrepen en kwam alleen aan. Wat een prestatie van de man uit Oudenaarde! Arne Desimpelaere werd 2de en Steffen De Schuyteneer uit Geraardsbergen 3de. Victor Hoorens uit Brakel werd knap vierde.

20170626 aspiranten herzele 12 jaar (3)

Uitslag jongens;

1 Milan Van Den Haute — 2 Arne De Simpelaere — 3 Steffen De Schuyteneer — 4 Victor Hoorens — 5 Michael Latin — 6 Yarno Heymans — 7 Roan Buyl — 8 Rune Duflo — 9 C édric Baudewijns — 10 Maxence Boelaert.

20170626 aspiranten herzele 12 jaar (4)

Uitslag meisjes;

1 Celsey Saintobyn — 2 Est ée Goossens.

 

Super sterke Dario Van Der Heyden wint te Herzele –  Jade Linthoudt haalt het bij de meisjes

20170626 - wielrennen 13 jaar

Na de 12 jarigen was het de beurt aan de 13 jarigen, Met 28 deelnemers waaronder 3 meisjes. Zij kregen 24 kilometer onder de wielen geschoven, goed voor 8 ronden wedstrijd.

Bij het ingaan van de 2de ronde hebben de meisjes Jade Linthoudt, Shania De Prijck en Laura Puype 1 minuut voorsprong op de jongens. Kenji Van Cleemputte en Yorick Slaets waagden hun kans en ontsnapten uit het peloton. De Meisjes hadden toen nog steeds een bonus van 1 minuut en 9 seconden.

Shania De Prijck moest niet lang daarna Jade Linthoudt en Laura Puype laten gaan. In de achtergrond reden ook nog steeds Kenji en Yorick, dan Yoran Van Gucht en Dario Van der Heyden.

Nog 12 kilometer wedstrijd waren er vier leiders: Yoran, Kenji en de 2 meisjes Jade en Laura. Yoran Van Gucht en Dario Van Der Heyden naderden echter snel en kregen aansluiting bij de 4 koplopers. De zes hadden een voorsprong van 10 seconden op Vlad Van Mechelen, Matti Speybroek, Asger de Valck en Ottis Uyttenhove.

Voor het ingaan van de laatste ronde ontbond Dario Van Der Heyden zijn duivels en reed zo naar de overwinning.  Yoran Van Gucht werd 2de, voor kenji Van Cleemputte.

In de algemene uitslag wordt Jade Linthoudt 8ste en 1ste bij de meisjes voor Laura Puype en Shania De Prijck.

Uitslag

1 Dario Van Der Heyden — 2 Yoran Van Gucht — 3 Kenji Van Cleemputte — 4 Vlad Van Mechelen — 5 Matti Van Speybroek — 6 Asger De Valck — 7 Otis Uyttenhove — 8 Jade Linthoudt — 9 Yorick Slaets — 10 Laura Puype.


De Brit Joshua Giddings sneller dan Belgisch Kampioen Noah Detalle

20170626 - wielrennen aankomst 14 jaar

Als laatste was het de beurt aan de 14-jarigen, met 42 verschenen ze aan de start met daarbij 1 meisje Fien Masure uit Lierde. De 14 jarigen moesten 36 kilometer afleggen, 12 ronden van 3 kilometer.

Van bij de start lag het tempo zeer hoog onder leiding van Belgisch Kampioen Noah Detalle. Hierdoor was er meteen een verbrokkeling in het peloton. Na 9 kilometer kregen we een kopgroepje met Milan De Meester, Kenzo Gaytant, Noah Detalle en Xander Hubo.

Na 12 kilometer waren er 9 leiders: Noah Detalle, Kenzo Gaytant, Milan De Meester, Iyen Cristofano, Jens Vancauwenberghe, Joshua Giddings ( GBR ), Jack Brough, Xander Hubo en Lucas Jacques.

Na een aanval van de Brit Joshua Giddings kregen we halfweg wedstrijd 3 leiders: de Belgisch Kampioen Noah Detalle en 2 Britten Joshua Giddings en Jack Brough. In de achtergrond probeerden Milan De Meester, Xander Hubo, Jens Vancauwenberghe en Iyen Cristofano naar de leiders toe te rijden maar de drie vooraan waren te sterk.

Hun voorsprong werd steeds groter, ondanks een sterke Xander Hubo en Milan De Meester. In de sprint met 3 haalde Giddings het voor Noah Detalle en Jack Brough. Milan De Meester werd 4de. Bij de meisjes ging de bloemen naar Fien Masure.

Uitslag;

1 Joshua Giddings ( GBR ) — 2 Noah Detalle — 3 Jack Brough ( GBR ) — 4 Milan De Meester — 5 Jens Vancauwenberghe — 6 Iyen Cristofano — 7 Xander Hubo — 8 Kenzo Gaytant — 9 Victor Van Osselaer — 10 Stef van Renterghem.

(Schietecatte Rudy)