Bouwt Sint-Lievens-Houtem aan het mooiste marktplein van Vlaanderen? (fotoreportage)

LAMP Sint-Lievens-Houtem markthal opbouw

Sint-Lievens-Houtem 27/06/2017 –  De Beiaard volgt de renovatiewerken in Sint-Lievens-Houtem op de voet. Gisteren werden de verticale stalen palen geplaatst van de “Open Markthal”. (HDK, foto’s: LAMP)

Een nieuw Marktplein zonder een moderne Markthal is zoals een caf é zonder bier. In Sint-Lievens-Houtem weten ze nogal wat te organiseren op een doorsnee jaar, zoals wekelijkse markten, de bekende jaarmarkt en diverse evenementen, en omdat niet iedere activiteit in het “water” zou vallen is een overdekte Markthal dus een must.

De opbouw gebeurt met duurzame materialen en met moderne technologie ën. Zo zullen er oplaadpunten zijn voor elektrische fietsen en auto’s en LED-verlichting worden geplaatst. Aan de Noordkant van de Markt wordt een promenade gerealiseerd met terrassen, fietsstallingen en ruimte voor nutsvoorzieningen.

De renovatiewerken hebben maart 2018 als einddatum. Tijdens de winterjaarmarkt in november dit jaar, worden de werken in stand-by gezet om naderhand verder alles af te werken. Houtemnaren beweren nu al, dat hun Marktplein het mooiste van Vlaanderen gaat worden… In  de buurgemeenten spreekt men nu reeds over “Houtem-city”

LAMP Sint-Lievens-Houtem markthal opbouw 2

Horizontale liggers Markthal

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie

Renovatiewerken richting Oombergen

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 2

Aan de tegenovergestelde kant van de Kerk en gemeentehuis, vorderen de renovatiewerken.

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 3

Verticale dragers worden geplaatst

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 4

Liggers voor het dak van de Markthal

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 5

Links komt de promenade met bomen

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 6

Achteraan rechts de verticale palen voor de Markthal

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 7

Nieuwe of vernieuwde priv é woonhuizen en appartementen, geven de Markt een hedendaagse look.

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 8

De onderbouw van de Markthal

LAMP Sint-Lievens-Houtem stadskernrenovatie 9

Het Sint Livinus kruis staat er wat achtergelaten bij…

HDK

Foto’s L.A.M.P