92-jarige Aleydis Iemants zingt oude volksliedjes  

DDL oosterzele Aleydis Iemants zingt oude volksliedjes (1)

Oosterzele,  Op zondag 25 juni werd in het IZOO Oosterzele het boekje   ‘Zingen als een Lijster’ met CD van de bijna 93-jarige Aleydis Iemants, echtgenote Albert De Block, in Oosterzele met verve gepresenteerd. (R 17, foto’s DDL).

De belangstelling was groot voor deze uitgave met oude volksliedjes overgeleverd door haar grootvader Hippoliet De Rouck ( ° Oosterzele 1845, + Oombergen 1935). Ook een aantal liedjes uit de ‘liedboekjes’ van de Vrije Basisschool Oombergen (1936) werden erin opgenomen. Heerlijke sfeer in het IZOO. Het publiek genoot van deze toch wel uitzonderlijke presentatie.

‘Het gezellig samenzijn was een unieke gelegenheid om soms verre familieleden terug te zien, om herinneringen op te halen en de familiebanden terug aan te halen’, glimt Lut De Block.

Aleydis zong enkele liedjes en veroverde alle harten. Er was een verrassende powerpoint presentatie over de making off van het boekje en de CD.   Burgemeester Johan Van Durme kwam Aleydis feliciteren met de uitgave en benadrukte in zijn speech het belang van deze uitgave voor Oosterzele en voor het erfgoed. Mogen we een volgende uitgave verwachten? Duimen maar. Er liggen immers nog teksten te wachten en Aleydis heeft nog tal van verhalen te vertellen over haar lange leven en dat van de familie.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          R 17, foto’s DDL