Dorpsraad Viane bakt mattentaarten

IMG_4680

Viane, 02/07/2017 –  “Grootmoeders recept mag niet in de kast blijven liggen” zegt Luk De Boeck voorzitter van de dorpsraad van Viane. “Zo ontstond op één van de ‘Kom Eens Af’-dagen het idee om als sociale activiteit een initiatie mattentaartenbakken te organiseren” vertelt hij verder. (Lisa Bilterijst)

De dorpsraad van Viane is goed bezig, de vereniging vormt de link tussen de dorpsbewoners en het stadsbestuur maar is ook gedreven in het verhogen van de sociale cohesie in het dorp.

 “Kom eens Af” is een sociaal project waarbij op woensdag altijd wat te beleven valt. Petanque spelen bij goed weer, een kaartje leggen, een gezellige babbel een pintje drinken. Niets is verplicht en alles kan. Met regelmaat wordt een extra activiteit gepland.

Naast het mattentaarten leren bakken komt dit jaar nog een imker over honingbijen praten en zal de lokale politie een infoavond geven over hoe we dieven uit onze huizen kunnen houden.

De drukke bezigheid stopt niet, de energie die de leden van de dorpsraad hebben kent geen grenzen.

“Hoe meer mensen we bij elkaar kunnen brengen hoe meer input we kunnen krijgen van onze dorpsgenoten” zegt Marjolein Vande Sompel, de secretaris van de dorpsraad. “Daarom focussen we ons dit jaar extra op de jeugd.”

Eind juni was er een Tienerfuif. De jeugd kon er de examenstress van zich afgooien. De Chiro Moevia was hier de partner in de organisatie.

In augustus is er een samenwerking met de wielertoeristenclubs Viabike en Polybel om een begeleide fietstocht te organiseren en werd met de Gezinsbond afdeling Viane afgesproken om tijdens het kermisweekend in september een lasershooting te organiseren.

Dorpsgenoten bij elkaar brengen en verenigingen samen laten werken daar slaagt de dorpsraad wel in.