Veranderen van telecomoperator vanaf morgen fluitje van een cent

Test-Aankoop

 

Algemeen, 02/07/2017 – Test-Aankoop laat weten dat je vanaf morgen veel makkelijker en sneller van vaste telecomoperator kan veranderen voor internet, vaste telefonie en digitale televisie. Lees hierna alles over ‘Easy Switch’ (FDS)

Bron, Test-Aankoop

In aanwezigheid van bevoegd minister en vicepremier Alexander De Croo en de top van het BIPT, werd Easy Switch voorgesteld dat op maandag 3 juli van kracht wordt;. Tot nu toe moest de consument die wilde overstappen naar een andere voordeligere operator, of het nu op betere verbindingen of prijszetting aankwam, zelf het initiatief nemen voor opzeg. Geen enkele leverancier speelt graag klanten kwijt en zal er alles aan doen om het de potenti ële vertrekkers zo moeilijk mogelijk te maken.

Nu  zijn de rollen omgedraaid, het is de toekomstige telecomoperator die zelf moet instaan voor opzegging van het lopende contract en er moet voor zorgen dat zijn nieuwe klant ook onmiddellijk van alle diensten kan genieten. Na tekenen van het nieuw contract waarbij een identificatienummer dient opgegeven, gebeurt de overschakeling en wordt alle facturatie met de oude operator stop gezet. Opgelet contracten van minder dan 6 maanden kunnen aanleiding geven tot het betalen van een opzegvergoeding. Heeft men bij één operator een pack dat bijvoorbeeld 4 verschillende diensten omvat dan hoeft men bij de nieuwe operator niet verplicht het zelfde pack te nemen.

Voor een abonnement mobiele telecommunicatie dat gekoppeld is aan het goedkoop verschaffen van een dure smartphone heeft men vanaf 3 juli voorzien in het maandelijks mededelen van de nog te vereffenen afkoopsom op de factuur , uitermate nuttig als men overstapt naar een nieuwe operator.

Interessante   websites

www.bestetarief.be  

www.test-aankoop.be/hightech/telecom  ,

http://www.bipt.be/nl/consumenten/news/35-easy-switch  .

De moeite waard om er wat tijd aan te spenderen, men kan jaarlijks tot 265 euro besparen voor internet, televisie en vaste telefonie.