Grotenberge: Tanguy Turgis wint Omloop Het Nieuwsblad voor beloften

sized_1-rudy1788-e1498979842587.jpg

Grotenberge, 02/07/2017 – De Fransman Tanguy Turgis heeft gisteren de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften gewonnen. Hij  volgt Brakelaar Elias Van Breussegem op. De wedstrijd werd mee in goede banen geleid door Wielerclub Egmont. (RS)

 

De renners dienden 175,9 kilometer af te leggen. Eerst een grote lus van 95 kilometer en 11 hellingen en daarna nog 3 plaatselijke ronden van 27 kilometer met de kasseistroken van de Paddestraat, Lippenhovestraat en de Grotenbergestraat.

Op de eerste beklimming de Valkenberg  probeerden  enkele renners zonder veel succes weg te geraken, maar op de Kaperij was er toch afscheiding en kregen we vier leiders: Mathias de Witte, Gill Meheus, Ayton Muys en Laurent Pieters. Ze fietsen een voorsprong van 9 seconden bij elkaar. Nadat ook Jasper De Laat zich bij het groepje voegde, groeide de voorsprong tot 42 seconden.  Aan de voet van de Kruisberg hadden de vijf nog 35 seconden voorsprong en na goed 40 wedstrijdkilometers werden ze gegrepen.

Paddestraat (3)

Het eerste wedstrijduur verliep aan een gemiddelde snelheid van 42,1 km/u. Een stevig tempo en dat bleef niet zonder gevolg tijdens de beklimming van de  Taaienberg, waar heel wat renners het moeilijk kregen. Toen het peleton richting de  Eikenberg  reed waagde Emiel Planckaert toch zijn kans, maar hij werd snel tot orde geroepen. Op de kasseistrook van de  Holleweg  probeerde ook Arjen Liyns het, maar ook hij werd gegrepen.

Paddestraat (4)

Toen daarna  Senne Leysn, Fabio Sinoy, Dylan Kerfoot — Robson en Mayhew Ross hun kans waagden op de Berendries zat het spel op de wagen. Zes renners gingen in de tegenaanval: Robbe Ghys, Aaron Verwilst, Mathias Van Gompel, Viktor Verschaeve, Merlijn Decoster en Pascal Eenkhoorn. De zes kregen aansluiting waardoor we 10 leiders kregen. De tien hadden op 1 kilometer voor de eerste doortocht aan de finishlijn in Grotenberge 23 seconden voorsprong op het peloton.

taaienberg

Julius Van Den Berg zocht en vond aansluiting zodat we met 11 koplopers begonnen aan de 3 plaatselijke ronden met de Paddestraat en Lippenhovenstraat. Op de eerste doortocht op de Paddestraat zat alles dicht bij elkaar. De voorsprong van de 11 was geslonken tot amper 2 seconden. Niet lang daarna, na 102 wedstrijdkilometers was de logische hergroepering een feit. Op dat moment hadden al heel wat renners de wedstrijd verlaten. Er waren nog slechts 83 renners in koers.

Taaienberg (2)

Een aanval van de Colombiaan Alvaro Jos é Hodeg Chagui leidde tot een voorsprong van 23 seconden. Met nog 2 ronden te gaan gingen 9 renners in de tegenaanval, ze werden opgewacht door Chagui waardoor we 10 leiders kregen: Jordi Van Dingenen, Tanguy Turgis, Alvaro Jos é Hodeg Chagui, Kenny Molly, Brecht Stas, Timo Willems, Ayton Muys, Jasper De Laat, Robert Scott en Matthias Vandewalle. Het peloton volgde op 50 seconden.

sized_1-RUDY1642

In de laatste laatste ronde kregen we na enkele aanvallen vier leiders: Aaron Verwilst, Kenny Molly Brecht Ruyters en Pascal Eenkhoorn. Gevolgd op 17 seconden door Robbe Ghys, Thimo Willems, Arjen Livyns, Julius Van Den Berg en Tanguy Turgis. Er volgde een hergroepering waarna Aaron Verwilst en Tanguy Turgis hun kans waagden. Ze fietsen een voorsprong van 17 seconden op hun eerste achtervolgers bij elkaar en 1 minuut 40 seconden op het peloton.

sized_1-RUDY1666

Met nog 2 kilometer wedstrijd hadden de 2 genoeg voorsprong op hun 12 achtervolgers en konden ze strijden voor de overwinning. Tanguy Turgis begon van op kop en stond de leiding niet meer af. Hij behaalde een prachtige overwinning in de Omloop Het Nieuwsblad, voor Aaron Verwilst. De groepsspring werd gewonnen door Robbe Ghys. Rob Leemans wordt de nieuwe leider in de Lotto Topcompetitie 2017.

sized_1-RUDY1723

(Rudy Schietecatte)

Uitslag

1 Tanguy Turgis — 2 Aaron Verwilst — 3 Robbe Ghys — 4 Mathias Van Gompel — 5 Brecht Ruyters — 6 Lennert Teugels — 7 Arjen Livyns — 8 Fabio Sinoy — 9 Stan Dewulf — 10 Jordi Warlop.