VIDEO: Zottegemnaar zet beelden inbraak online

Naamloos-1

Zottegem, 18/07/2017 – Na een nachtelijke inbraak begin juli deelde Zottegemnaar Tom Eeckhout de beelden die zijn bewakingscamera van de diefstal in zijn wagen maakte op internet. “De beelden worden massaal gedeeld”, klinkt het bij Tom. “Al meer dan 900 keer. Uiteindelijk zal iemand zal de dader wel herkennen zeker?”

[wpvideo ysAwvlvX]

Tom woont in de Iepenstraat, in een rustige buurt niet ver van de achterkant van het station. Op de beelden is te zien hoe een man behoedzaam naar de wagen van Tom op de oprit toe stapt, de deur opent en gaat zitten en dan rustig de tijd neemt om de wagen te doorzoeken. De buit was met 10 euro en een zonnebril uiteindelijk bijzonder karig, toch hoopt Tom dat de dader wordt gevat.

“Al was het maar uit principe”, aldus Tom, die de inbraak pas enkele dagen nadien opmerkte. “‘s Ochtends had ik wel opgemerkt dat mijn wagen los was, maar aan een mogelijke inbraak dacht ik op dat moment nog niet. Pas nadat ik enkele dagen later merkte dat mijn zonnebril weg was, heb ik de camerabeelden bekeken en de inbraak vastgesteld.”Tom legde klacht neer bij de politie, waarna een onderzoek werd opgestart.

[wpvideo kYZJLMVX]

De politie laat weten dat er voorlopig geen andere feiten zijn gemeld. “De politie zei dat het waarschijnlijk iemand was die alle klinken was afgegaan, mogelijks zelfs iemand uit de buurt”, besluit Tom. “We zien wel. Ik blijf waakzaam, zeker omdat er hier de laatste tijd toch opvallende dingen gebeuren. Zo komen er in de buurt regelmatig kinderen aanbellen om geld te wisselen of om een glaasje water te drinken. Kinderen die we niet kennen en waarschijnlijk dus gewoon de buurt komen verkennen.”