In Oosterzele betaal je restafval binnenkort per kg

DDL oosterzele restafval (3)

Oosterzele, 20/07/2017 – In Oosterzele zal het gewicht van het restafval van inwoners binnenkort gewogen worden en per kilogram aangerekend worden. (DDL)

DDL oosterzele restafval (1)

De gemeente maakt zich sterk dat wie goed sorteert, in de toekomst minder zal betalen. Wie goed sorteert, zal in de toekomst minder betalen. Wie (te) veel restfractie heeft zal meer betalen.  Midden augustus krijgt iedereen een uitgebreide folder met informatie over het nieuwe systeem.

DDL oosterzele restafval (2)

In de loop van september krijgen alle grijze containers die door de gezinnen gebruikt worden, een identificatiesysteem (chip). Deze chip maakt het in lezen van de gewichten mogelijk en koppelt de juiste container aan het juiste adres. Tot eind december loopt een testfase en betaalt de inwoner nog met de gebruikelijke stickers. Eind 2017 worden op basis van de opgedane ervaring de tarieven en de wijze van betaling bepaald.

DDL oosterzele restafval (3)

Vanaf 1 januari 2018 betaalt de inwoner per kilogram restfractie (grijze bak) en wordt er niet langer met stickers gewerkt. Men krijgt vanaf dan een betalingsuitnodiging in de bus. De stickers kunnen nog een tijdje ingewisseld worden op het gemeentehuis. Na een jaar effectieve werking volgt een evaluatie.

(Danny De Lobelle)