Wijndomein “Pres De Gand” brengt eerste wijnen op de markt

IMG_3749 (1)

Herzele/Oosterzele/Merelbeke: “Pres De Gand” heeft zijn wijngaarden in Borsbeke en Merelbeke. De proefwijngaard en het magazijn van deze nieuwe Belgische wijnbouwer bevinden zich in Oosterzele.

De proefwijngaard  startte in een priv éwoning in  Oosterzele, maar al snel volgde een 0.5 Ha wijngaard in Merelbeke  en sinds 3  jaar is er de grote wijngaard in  Borsbeke.

IMG_3380

“Na jaren van voorbereidingen en stelselmatig uitbreiden is Wijndomein Pres De Gand klaar om met een witte en ros é  wijn op de markt te komen, later dit jaar  volgt nog een rode Cabernet wijn  welke ze iets langer  laten rijpen”, legt wijnbouwer Rudy De Vos uit.

“Het wijndomein heeft eveneens ingezet op de druiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinor Meunier om schuimwijnen te produceren.  De eerste flessen schuimwijn zullen op het einde van 2018 beschikbaar komen  daar de wijnboer ze minimaal  12 maanden sur latte willen geven.”

IMG_3750 (1)

Geïnteresseerden kunnen  meer info vinden via  www.wijndomein-pres-de-gand.be  of via het mailadres info@wijndomein-pres-de-gand.be  vragen stellen.